Cung Le objavio umirovljenje!

UFC 21.01.2015 09:51h Autor:

Cung Le

Bivši Strikeforceov prvak u srednjoj kategoriji te jedan od bolje plaćenih UFC-ovih boraca, Cung Le, objavio je umirovljenje iz profesionalnog MMA-a.

Nakon poraza u borbi protiv Michaela Bispinga te problema oko doping testa, kao i nepovjerenja fanova, Cung Le je objavio kako odlazi u sportsku mirovinu i da više neće nastupati u profesionalnim MMA borbama. 

Cung Le se MMA borbama počeo baviti 2006. godine, nakon vrlo uspješno kickboks karijere, u kojoj je ostvario 17 pobjeda u isto toliko nastupa. Budući da je nastupao u Strikeforceu dok je još bio kickboks organizacija, njihovim prelaskom na MMA, isto je učinio i Le.

MMA karijeru je započeo sjajno, ostvarivši pet pobjeda u nizu, da bi mu šesti meč bio protiv Franka Shamrocka, za naslov prvaka. Tu ostvaruje svoju najveću pobjedu, nokautira MMA legendu i postaje prvak srednje kategorije. Titulu je obranio jednom, nakon čega seli u UFC.

U najjačoj organizaciji debitira protiv Wanderleia Silve te doživljava svoj prvi poraz u cijeloj sportskoj karijeri. Ipak, pobjedama protiv Cotea i Franklina vraća pažnju na sebe, no onda je uslijedilo dvije godine pauze te borba s Bispingom. Uvjerljivo je poražen od Britanca, nakon čega i pada na doping testu, no te rezultate je uspio opovrgnuti. Ipak, nepovjerenje fanova uzrokovalo je veliki pad popularnosti te se Cung odlučuje na umirovljenje.

S 42 godine na leđima i uspješnom filmskom karijerom, gdje je jedna od najvećih azijskih akcijskih zvijezda, to sigurno nije loš potez. Uvijek je bio atraktivan borac, čiji su se mečevi s nestrpljenjem očekivali i bilo bi u redu da ga se zapamti kao takvog, a ne da zauvijek ostane mrlja borbe s Bispingom i onoga što je slijedilo nakon nje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI