Cung Le ne želi TRT terapiju: Pa ništa nije pokvareno zašto popravljati!

UFC 28.10.2012 10:10h Autor:

Le i Shamrock u vrijeme Strikeforcea

Glavna zvijezda povijesnog prvog odlaska UFC-a u Kinu (Macao), Cung Le, smatra da mu hormonska terapija testosteronom nije potrebna jer laički rečeno "tamo dolje ništa nije potrgano". No, uvijek korektni borac i glumačka zvijezda ne zamjera svom protivniku Richu Franklinu ukoliko se ovaj odluči za uporabu TRT-a.

"Nikada čak nisam niti razmišljao o TRT-u. Smatram da ukoliko neki borci imaju nizak nivo testosterona, a doktor im odobri terapiju, da je odluka na njima. Ja sam do tuda došao bez toga, tako sam odlučio, a želim na isti način završiti karijeru", poručio je Le i dodao:

"Rich sam za sebe može odlučiti što mu je činiti. Za mene to ništa ne mijenja na stvari. Moj kružni udarac nogom neće zbog toga biti ništa slabiji. Na isti način ću povezivati udarce i činiti štetu protivniku. Ako sam do sada dobro prolazio, zašto mijenjati stvari. Ako nešto nije pokvareno, ne treba se niti popravljati."

Koliko se još UFC-ov borac planira boriti?

"Trenutačno imam 40 godina i svjestan sam da u kavezu neću biti do pedesete godine. No, znam da u sebi imam dovoljno snage za još nekoliko dobrih mečeva. Ne razmišljam previše unaprijed. Uvijek samo mislim o borbi koja je ispred mene", smatra borac vijetnamskog porijekla koji nastupa pod američkom zastavom i zaključuje:

"Posljednju borbu sam napokon odradio kako spada, a to je posljedica i dobre pripreme. Imam novog trenera, svemu pristupamo gotovo na znanstveni način. Ne kažem da me Javier Mendez nije dobro pripremao, no imao je posla i s drugim borcima pa za mene nije bilo previše vremena. Sada sam puno sretniji s ovom kombinacijom. Sve je fokusirano na mene, a ja ne moram čekati u redu pitajući se hoće li biti moj red u ponedjeljak ili idući ponedjeljak."

Dvoboj Leja i Franklina, kao i čitavu UFC-ovu priredbu iz Macaa pogledajte uživo na Fight Channelu 10. studenog.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI