Cung Le iznenađen rezultatima testiranja!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.10.2014 09:26h Autor:

Cung Le

Cung Le posljednji je u nizu UFC-ovih boraca koji je pao na doping testu. Nakon meča s Michaelom Bispingom, koji je održan u Makau 23. kolovoza, pronađen mu je višak hormona rasta.

Cung Le je taj meč izgubio, a osim poraz u oktogonu dočekala ga je suspenzija koja je prvo iznosila 9 mjeseci, ali ju je UFC brzo povisio na godinu dana. Sada se oglasio i borac rođen u Vijetnamu koji se našao začuđen rezultatima testiranja.

"Potpuno sam iznenađen rezultatima doping testa. UFC me izvijestio da sam prošao kontrolu prije i poslije borbe te većinu krvnih testova i da je jedina nenormalnost bila povećana razina HGH-a. Bio sam negativan na anabolike, stimulanse, diuretike i moja razina testosterona bila je u granicama odobrenih od Svjetske antidopinške agencije te Sportske komisije Nevade. Ukupno su provedena tri testa iz dva uzorka urina i uzorka krvi prije i poslije borbe. Zato mi je teško ove rezultate na hormon rasta prihvatiti kao točne. To je razlog zbog kojeg dovodim u pitanje cijelu proceduru testiranja.“, stoji u izjavi ovog borca.

"Rečeno mi je da postoji mnogo razloga zbog kojih bi razina HGH-a mogla biti iznad dozvoljene granice i moji liječnici sve to istražuju. To uključuje i ozbiljnija zdravstvena pitanja. Također su mi rekli da su testovi na HGH nepouzdani i da postoji velika mogućnost pogreške. Želio bih ponoviti svojim fanovima i svim ostalim MMA fanovima da nisam uzeo nikakva nedozvoljena sredstva niti išta što bi uzrokovalo veću razinu HGH-a od one koja je normalna."

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI