Cung Le: Dana White me nagovarao da priznam uzimanje dopinga jer će tako biti lakše

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.08.2015 09:47h Autor:

Cung Le nakon meča protiv Michaela Bispinga

Skandal oko pada na doping testu bivšeg UFC-ovca Cung Leja je jedan od najgorih kada je u pitanju borba protiv nedopuštenih sredstava u elitnoj MMA promociji. Podsjećamo, Le je pao na doping testu zbog povišene razine ljudskog hormona rasta u tijelu te je suspendiran na godinu dana. Testiranje je obavljao laboratorij pod UFC-ovom ingerencijom s obzirom da je meč održan u Aziji. No, kada je otrkiveno da je test bio pogrešan, situacija se još pogoršala. Barem tako tvrdi glumačka i borilačka zvijezda.

Danas je Cung Le jedan od najžešćih UFC kritičara.

"Moj menadžer Gary Ibarra im je predočio dokaze. U tom trenutku ja više nisam htio niti pričati s njima. Bio sam frapiran događajima. Pristali su odustati od suspenzije i priznati grešku. Naravno, jedan dan me zove Gary i govori mi da će UFC pustiti u javnost priopćenje da je suspenzija ukinuta i da povlače ono što se dogodilo. No, zove me Dana White i govori mi da priznam da sam uzimao doping i ta će tako biti za sve lakše", izjavio je ovaj tjedan Cung Le prisjećajući se događaja od prije godinu dana te je dodao:

"Javnost mi nikada ne bi oprostila. Pogledajte onog igrača New York Giantsa, on je pao zbog nekog dopinga. Pogledajte što mu se dogodilo. Dana mi je ponavljao u slušalicu. Priznaj, bit će lakše. Nisam više htio pričati s njim. Morao sam poklopiti slušalicu. Mogao je isto tako poslati neke tipove u moju kuću da mi zavrnu ruku. To je ništa drugo nego žalosno."

Cung Le se nakon meča protiv Michaela Bispinga (koji je izgubio) više nikada nije borio te je zaključio UFC karijeru.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI