Cung Le: Dana White je zaradio više novca nego svi UFC borci zajedno

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.08.2016 20:24h Autor:

Cung Le/Instagram

Nekadašnji UFC borac i filmska zvijezda Cung Le ovog je tjedna dao podršku MMA borcima koji se organiziraju u udruge profesionalnih boraca kako bi se izborili za bolje uvjete i napredak sporta.

Cung Le je dio MMAFA organizacije koja djeluje već 10 godina, bori se za prava boraca i uvođenje “Alijevog akta” u MMA, po uzoru na reforme u boksu. Taj zakon tek mora biti prihvaćen od strane američkog Kongresa, a posljednjih godina za njega lobiraju svjetski poznati MMA borci.

Cung Le vjeruje da će takav zakon pomoći borcima, za koje tvrdi da su često iskorištavani od strane promotora.

“Ne mogu promotori tako iskorištavati borce. To je pogrešno. UFC je prodan za 4,2 milijarde dolara, a Dana White je zaradio više novca nego svi UFC-ovi borci u povijesti zajedno. To je pogrešno”, rekao je Vijetnamac i bivši Stikeforceov prvak.

Le je UFC napustio nakon sukoba s najjačom MMA promocijom zbog pada na dopinškom testiranju koji mu je donio 12 mjeseci suspenzije. Nakon Leove žalbe, a zbog nepravilnosti u postupku testiranja uzorka, UFC je poništio njegovu suspenziju. No, Le je zbog sukoba zatražio raskid ugovora s UFC-om i zajedno s još nekoliko bivših boraca podigao tužbu protiv tadašnjih vlasnika, Zuffe, zbog stvaranja ilegalnog monopola koji je išao na štetu boraca i njihovih zarada.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI