Cub Swanson: Već sam se oprostio od UFC-a, da bih idući dan dobio povišicu i Frankie Edgara

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.03.2018 17:48h Autor:

Cub Swanson

Puno toga se posljednjih mjeseci događalo u životu Cuba Swansona. Od poraza od Briana Ortege, koji ga je udaljio od napada na vrh, preko isteka UFC ugovora i gubitka nade za novim pa sve do iznenadnog ostanka u UFC-u i ugovaranja borbe protiv Frankiea Edgara.

Swanson (25-8, 10-4 UFC) je prije borbe s Ortegom bio unutar niza koji ga je doveo gotovo do napada na titulu. No, novo ime kategorije je bilo pretežak ispit te je Swanson poražen prekidom u drugoj rundi. Da bi situacija bila gora, to je bila posljednja borba na njegovom UFC ugovoru i automatski se našao u teškoj situaciji gdje nije znao želi li ga UFC i dalje na svom popisu boraca.

“Bila je to luda situacija, mogu reći da su gotovo sve promocije došle u kontakt s mojim menadžerom i uistinu sam mogao vidjeti koliko zapravo vrijedim, a bilo je tu stvarno dobrih ponuda. Na meni je onda bilo da odlučim gdje se nalazi moja strast, a to je UFC, promocija u kojoj se osjećam kao kod kuće. Tada sam odlučio čekati hoće li pojačati moju ponudu”, rekao je Cub za MMA Hour.

Ipak, otkrio je kako je u jednom trenutku uvjerio sam sebe da će morati pronaći novog poslodavca, odnosno da ponude UFC-a neće biti. Razmišljao je što da učini, pokušao se pomiriti s time kako je njegov UFC put završio, da bi na kraju sve završilo i bolje nego što se nadao.

“Isti taj dan su nazvali mog menadžera i rekli mi da su mi spremni dati bolju ponudu i povišicu, ali da moram prihvatiti borbu koju imaju u vidu. Pitao sam koja je, a oni su rekli Frankie Edgar. Odmah sam pristao, taj tip me je prošli puta pošteno prebio, tako da mi je ostao dužan toga da mu uzvratim.”

Na kraju se dogodilo ono što je želio i kaže kako je ponovno maksimalno motiviran te da je spreman napraviti velike stvari. Njegov dosadašnji skor i imena koja je pobjeđivao znače puno i nema sumnje kako je on i dalje borac iz vrha, borac koji je sposoban ući u kavez bilo kada, bilo gdje i protiv bilo koga.

“U UFC-u postoji toliko borbi koje će me učiniti gladnim, oko kojih ću se nabrijati. Želim biti na velikim eventima, sudjelovati u velikim borbama. Bio sam u razgovoru s drugim promocijama, bilo je dobrih ponuda, no igrali su neke igre. Bio sam u teškoj situaciji, nisam znao što ću, i onda samo odjednom sam imao ugovorenu borbu protiv Frankie Edgara. Ludnica!”

Prva misija na novom ugovoru biti će iskoristiti situaciju u kojoj se Frankie Edgar u kavez vraća samo mjesec i pol dana nakon najtežeg poraza u karijeri. Zapravo, obojica su dijelom ranjeni, a obojici je to napravio isti čovjek, Brian Ortega. Biti će zanimljivo vidjeti koji se ipak bolje nosi s time te tko će se automatski vratiti među one koji gledaju prema borbi za titulu prvaka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI