Cruz u analizi otkrio: Cormier je namamio Stipu u zamku, od početka je sve bila jedna velika zamka! (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.07.2018 10:12h Autor:

Miočić vs Cormier UFC 226

Bivši UFC prvak, a danas  uspješni TV komentator i analitičar, Dominick Cruz, je gostovao u emisiji “Monday Morining analyst” gdje je zajedno s domaćinom Lukeom Thomasom, među ostalim, analizirao sada već pomalo zaboravljeni meč između Stipe Miočića i Daniela Cormiera na UFC-u 226.

Cruz ima zanimljivu teoriju i smatra da je Daniel Cormier do slavlja protiv “Vatrogasca” stigao tako što ga je nadmudrio. Ili još direktnije – namamio u svoju zamku i onda prevario. Prema Cruzu, Cormier je taktički odradio savršen posao i zato je danas dvostruki UFC prvak.

“Pogledajte svaku sekvencu akcije iz tog meča. Cormier uvijek traži način da pripremi svoju zamku. To je nešto što je koristio čitavu karijeru, ali se to pokazalo ekstra korisno protiv Miočića. To je nešto što on ima prirodno u sebi, on vidi sitnice i za kako ih iskoristiti. Kada vidi priliku, on je jednostavno uzme”, objašnjava Cruz koji smatra da je DC svjesno prepustio Miočiću da mu svaki put stavi svoje ruke ispod pazuha – što je jedan detalj koji je malo tko primjetio dok je gledao meč uživo.

“Čim su stigli do ograde i čim je Stipe počeo bacati kombinacije, što činiš? Uhvatiš se za protivnika. A DC to radi tako što ga potegne s jednom rukom za glavu, a drugu gurne ispod pazuha svog protivnika. To omogućava Miočiću da dobije drugi ‘underhook’, ali također omogućuje DC-ju da na drugoj strani gađa aperkatom. Tako da je to pomalo čudan osjećaj i čudna situacija za Stipu. Mnogi vam ne žele prepustiti tako tu poziciju, bore se da je ne dobijete, a DC vam je prepusti”, dodaje “Dominator”.

Cruz smatra da je prepuštanjem tog položaja Cormier zapravo neutralizirao visinu i raspon ruku svog protivnika. Oduzeo mu je njegovu distancu, a sebi je dao priliku da pogodi kratke, snažne udarce  ili da eventualno uspije doći do rušenja.

“To je bilo vrlo inteligentno, to je bila zamka. Čitava stvar je bila zamka. DC je htio hrvati sa Stipom samo da opipa kako će ova stvar fukncionirati. U zadnjoj akciji, nije se dogodilo da je Stipe uzeo ovaj položaj, DC mu ga je dao. Dao mu je da mu ovaj stavi podlaktice ispod pazuha. Stipe je u tom trenutku napravio ono što bi napravila većina, pokušao je ovladati nižim čovjekom. Ali Cormier je znao što će se dogoditi već unaprijed, i to je iskoristio. Spustio je svoju ruku oko Stipinog struka. U tom trenutku Miočić se mora maknuti  od toga kako bi se oslobodio od stiska Cormiera koji ga je držao jer se boji rušenja. U tom trenutku, kako bježi od rušenja, naletava na desni kroše Cormiera. Zbog toga je taj udarac bio toliko snažan i toliko težak za braniti. To su osnove pljavog boksa, to je bilo toliko lijepo i toliko savršeno”, zaključuje Cruz.

Čitavu analizu Cruza i Thomasa možete poslušati u videu ispod teksta:

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI