Cruz otkrio kakva mu je taktika za “ne baš inteligentnog” Garbrandta

UFCIZDVOJENA VIJEST 29.10.2016 09:44h Autor:

Dominick Cruz

Poznato je kako je Dominick Cruz borac jedinstvenog pristupa MMA-u, a to se još jednom može zaključiti nakon izjava o tome kako bi mogla izgledati njegova borba protiv Codya Garbrandta.

Idući izazivač bantam kategorije je izjavio kako namjerava nokautirati Dominicka Cruza te se nada kako će ovaj imati hrabrosti upustiti se s njim u “pravu borbu”. Sad je mišljenje o tome kako će susret s Garbrandtom izgledati iznio i prvak Dominick Cruz.

“To je njegovo mišljenje, no ako ga slušate sve vrlo lako mogli zaključiti kako baš i nije riječ o najinteligentnijem tipu na svijetu. Postoje dva načina za boriti se. Prvi je primanje štete, kretanje prema centru i traženje prilike, odnosno primanje udaraca s ciljem da ih zadaš i ti. Drugi način sam ja. Ja ću sam sebi priuštiti minimalan broj primljenih udaraca jer tako mogu koristiti moj mozak na maksimumu te raditi ono što treba rundu po rundu. Primat ću najmanje moguće štete koliko mogu, a da polako mogu uništavati protivnika, dio po dio. Nakon što završim, borcima na kraju borbe bude neugodno, jer su tijekom borbe već razmišljali kako žele da ih završim, samo da ih riješim te muke. A ja ću ih sve samo nastaviti pobjeđivati na način da u kavezu izgledaju smiješno. Korak po korak, minutu po minutu, rundu po rundu, doslovno ćeš me moliti da te završim.”

Nešto tako smo mogli i očekivati jer je Cruz upravo takav tip borca, koji će svojim kretanjem i inteligentnim rješenjima jednostavno izluditi svakog svog protivnika. Dakle, na Codyu Garbrandtu će biti da ga uhvati i pogodi nekim od svojih jakih udaraca. No, pitanje je hoće li u tome uspjeti, jer do sada nije uspio nitko, posebno u posljednjih desetak borbi, kad je Cruz u potpunosti sazrio kao borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI