Cruz ne namjerava prihvatiti niti jednu borbu osim one za titulu prvaka

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.05.2017 22:52h Autor:

Dominick Cruz

Dominick Cruz nema problema s čekanjem još preko nekoliko mjeseci do svoje iduće borbe. Zapravo, to mu je plan i kaže kako se ne vidi niti u jednoj drugoj borbi osim u onoj za titulu.

Cody Garbrandt i TJ Dillashaw boriti će se tek za dva mjeseca, što bi značilo kako bi pobjednik te borbe iduću borbu mogao imati tek krajem godine. Bantam kategorije prepuna je kvalitete i potencijalnih izazivača, no jedan od njih smatra kako bi trebao biti ispred svih kada je u pitanju idući izazivač za titulu prvaka. To je bivši prvak Dominick Cruz.

“Rekao sam Seanu Shelbyu što želim, a on je rekao kako u ništa nije siguran i kako mi ništa ne može obećati. A to je zapravo borba koja bi se trebala dogoditi u ovoj diviziji. Zapravo, ja i znam za samo tri borca, sebe, TJ-a i Codya, drugi su nebitni. A zašto zapravo znate nas trojicu je zato što su se njih dvojica borili protiv mene. Ja sam se borio protiv njih i ja sam kroz priču izgradio njihova imena. Reklamirao sam ih na FOX-u i dao sam svjetla reflektora. A što se tiče nas trojice, možemo se međusobno boriti idućih deset godina i uvijek će to biti odlične borbe”, prokomentirao je Cruz svoju potencijalnu iduću borbu.

Cruz je izjavio kako je prvi borac na listi izazivača te da nakon svih obrana naslova ne vidi nikakav smisao u potencijalnim borbama protiv niže plasiranih boraca. Što se tiče borbe koju želi, radije bi da bude Garbrandt, jer misli kako je u prvoj njihovoj borbi sve bilo vrlo neizvjesno.

“Ja sam cijelu borbu protiv Codya bio kompletno unutra kroz svih pet rundi. Cijelo sam vrijeme bio tu, tako da definitivno želim još jednu borbu. Na to sam fokusiran više nego na išta. Ja sam tu da se borim protiv najboljih na svijetu, da se borim za titulu. I potpuno sam svjestan toga gdje sam griješio u borbi protiv Garbrandta. I dalje mislim da sam cijelo vrijeme bio blizu i da ga mogu pobijediti u uzvratu. No, svejedno mi je hoće li prvak biti TJ ili Cody, moje je da se borim protiv prvaka ove divizije”, dodao je.

Podosta sebičan stav od Cruza, posebno kada znamo koliko je kvalitetna divizija u kojoj nastupa i koliko talenta dolazi sve bliže vrhu iste. No, on je uvjeren kako je zaslužio boriti se protiv prvaka, pa makar to značilo čekanje na borbu godinu dana i zaustavljanje razvoje cijele divizije. Vidjet ćemo kakav će biti stav UFC-a prema tome.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI