Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cruz još uvijek vjeruje da je najbolji na svijetu | Fight Site

Cruz još uvijek vjeruje da je najbolji na svijetu

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.09.2014 21:40h Autor:

Dominick Cruz

Nakon gotovo tri godine bez profesionalnog nastupa, Dominick Cruz se vraća u UFC-ov oktogon. U subotu će mu s druge strane stajati Takeya Mizugaki, a Cruz kaže kako je ta borba prvi korak prema dokazivanju da je i dalje najbolji na svijetu.

1. listopad 2011. godine bio je datum kad je Dominick Cruz (19-1, 2-0 u UFC-u) posljednji put nastupio u jednoj profesionalnoj MMA borbi. Tad je savladao Demetriousa Johnsona i obranio svoj naslov UFC prvaka u bantam kategoriji, a onda je krenula agonija. 

Cruz je bio trener u Ultimate Fighteru, protiv Uriah Fabera, s kojim se trebao sastati i u borbi za naslov te time završiti njihovo trilogiju (Faber je jedini borac koji ga je pobijedio), no teška ozljeda križnih ligamenata i sve što se nadovezalo na nju, uzrokovali su to da Cruz nije nastupio tri godine. U subotu se napokon vraća, a s druge strane će stajati Takeya Mizugaki, opasni i dugo neporaženi japanski borac.

"Još uvijek sam najbolji borac svijeta u bantam kategoriji. Imam razloga zašto da se još borim, da se vratim borbama. Prošlo je dugo vremena otkad sam posljednji put nastupio, no da sumnjam da sam još uvijek najbolji ne bih se ni vratio. Ako ne misliš da možeš biti prvak, koja je uopće svrha ovog svega", rekao je Cruz.

Iako se spominjalo da bi se mogao odmah po povratku boriti za titulu, koju je izgubio zbog neaktivnosti, Cruz ipak ima prvo borbu protiv Takeye Mizukagija. No, ukoliko ga uvjerljivo savlada, ne bi trebalo čuditi da upravo on bude novi izazivač prvaka, TJ Dillashawa:

"Ciljam na titulu, ako si u ovom sportu a ne razmišljaš tako, onda si pogriješio sport kojim ćeš se baviti. No, namjeravam raditi korak po korak i ne preskakati nijednu stepenicu. Kada počneš prestati korake, događaju se loše stvari. Takeya Mizugaki je moj idući korak, a nakon toga ćemo vidjeti."

Borba između Cruza i Mizugakija nalazi se na uvodnom programu UFC 178 eventa, koji je na rasporedu u subotu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI