Cruz impresioniran McGregorom: Takve kretnje su budućnost MMA-ja

UFC 14.12.2015 12:51h Autor:

Dominick Cruz

Conor McGregor je oduvijek bio opsjednut kretnjama te je i sam tvrdio kako su one nešto što ga razlikuje od drugih boraca. Njegov pristup i pokreti impresionirali su i Dominicka Cruza, bivšeg prvaka u bantam kategoriji, koji je dan nakon McGregorovog trijumfa izjavio kako su takve kretnje budućnost MMA-ja.

Cruz, koji je i sam vlasnik neuobičajenih i po protivnike problematičnih kretnji, nije skrivao oduševljenost McGregorovim trijumfom u Las Vegasu te je bio prepun komplimenata na račun novog vladara perolake kategorije.

“Ljudi me uvijek ispituju zašto McGregor toliko radi na svojim kretnjama. Činjenica leži u tome da je to budućnost ovog sporta. Takvo kretanje i tečnost iz svake pozicije su budućnost. Nema pogrešnog načina treniranja za ovakve borbe. To što McGregor radi, ta njegova spuštanja i dizanja, kao i pregršt ostalih pokreta, mogu zbuniti i otežati čitanje igre za njegovog protivnika. Pogledajte Alda, on ima tradicionalni stil i njega je lakše pročitati nego nekoga tko se kreće u različitim smjerovima, izmjenjuje gard, baca kružne udarce i slične stvari”, izjavio je Cruz.

McGregorovoj i Cruzovoj filozofiji priključio se i Carlos Condit, izazivač u velter kategoriji, koji je u svoje treninge pred meč s Robbijem Lawlerom ubacio mnoštvo vježbi prirodnog kretanja.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI