Cruickshank objasnio odlazak u Rizin: Oduvijek imam želju nekoga pogoditi soccer kickom

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.04.2016 21:02h Autor:

Daron Cruickshank

Daron Cruickshank objasnio je zašto se odlučio kao svoju iduću promociju odabrati japanski Rizin. Naime, dugo vremena ima želju odraditi borbu gdje bi mu pravila dozvolila da nekoga pogodi udarcem zabranjenim u američkim promocijama, soccer kickom.

Kroz gotovo četiri godine, koliko je bio član  UFC-a, Daron Cruickshank se iskazao kao jedan od najatraktivnijih i najzanimljivijih stand up boraca na svijetu. No, otkaza iz promocije koštali su ga porazi do kojih je došlo zbog izuzetno slabog partera. Ipak, atraktivnost mu je donijela velika broj ponuda nakon što se našao na tržištu, a on je iznenadio sve odabravši Rizin. Razlog je izuzetno zanimljiv.

“Soccer kick je nešto što sam oduvijek želio probati, pa sam odlučio potpisati za promociju koja ga dozvoljava”, rekao je Detroit Superstar, čiji je Rizin debi za dva dana, na njihovom eventu u Nagoyi, a tamo će se boriti protiv bivše Shooto zvijezde, Shinji Sasakia.

Zanimljivo, otkaz Cruickshanku nije bio kao većina unutar UFC-a, nego je do raskida ugovora na neki način došlo sporazumno. Daron je ukratko objasnio o čemu je riječ:

“Tog tjedna, kad sam dobio otkaz, ranije sam im došao i pitao ih kad bih mogao imati iduću borbu. Oni su mi rekli da mi tog trenutka ne mogu dati novu borbu unutar lake kategorije, nego da postoje dvije situacije. Ili ću biti na čekanju i uskočiti kada se netko ozljedi ili otkaže neku borbu malo prije održavanja, ili će proći određeno vrijeme prije nego mi nešto ugovore. Niti jedna od te dvije opcije mi nije odgovarala, budući da se želim boriti.”

Daron je tako dogovorio otkaz, a iz promocije su mu rekli kako će mu se javiti ukoliko upiše par dobrih nastupa. A prvi namjerava upisati već u nedjelju ujutro, kad će prvi put u karijeri ući u japanski ring:

“Sasaki nema dobra rušenja, a borba na nogama mu je podosta jednodimenzionalna. Osim toga, borimo se u ringu, odnosno nema ograde gdje me netko može uhvatiti i gurati te preko toga srušiti na pod. Tako da uvjeren sam kako ću ga nokautirati u prvoj rundi.”

Nema sumnje da će Cruickshank pružiti zanimljiv  nastup, kod njega to zapravo nikad nije bilo upitno.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI