Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cro Copov nasljednik opravdao “titulu”: Miočić slavio protiv Mexicutionera! | Fight Site

Cro Copov nasljednik opravdao “titulu”: Miočić slavio protiv Mexicutionera!

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.10.2011 05:08h Autor:

Stipe Miočić (Photo Facebook)

Američki borac hrvatskog porijekla, Stipe Miočić, noćas je na UFC-u 136 došao do svoje prve pobjede u najjačoj svjetskoj MMA promociji.

Miočić je u vrlo zanimljivom, ali i fizički iscrpljujućem dvoboju protiv Joeyja Beltrana, slavio jednoglasnom odlukom sudaca. Jedan je sudac našem borcu dao sve tri runde, dok su dvojica dvoboj bodovali sa 29:28. “Mexicutioner” je prvi Stipin protivnik koji je uopće uspio preživjeti do sudačke odluke. Do sada su svi padali ili u prvoj ili u drugoj dionici.

Čovjek kojeg mnogi vide kao nasljednika Cro Copa se prilično kvalitetno predstavio svjetskoj publici iako je vidljivo kako još uvijek ima mnogo mjesta za napredak uoči narednih dvoboja. Unatoč dominaciji u stojci, odličnoj upotrebi low kickova, ali i pravodobnim rušenjima, Miočić se nekoliko puta upustio u nepotrebne izmjene udaraca (posebno u drugoj rundi) koje su ga mogle koštati neželjenog scenarija i nekog “lucky puncha” protiv borca koji ima teške ruke poput Beltrana. I na parteru je bio nestpljiv i brzoplet. Umjesto da osigura poziciju, Miočić je u dva navrata žurio u pokušaju završavanja svog protivnika što je redovito završavalo gubitkom pozicije.

Neisustvo i brzopletost Miočić je priznao i nakon dvoboja…

“Beltran ima jako čvrstu bradu. U drugoj dionici vidjelo se moje neiskustvo jer sam se upustio u makljažu. Mislim da će mi ovaj meč mnogo pomoći u daljnjoj karijeri”, priznaje Miočić.

Ipak, našem se borcu treba odati priznanje na hrabrom nastupu i potpunoj dominaciji protiv puno iskusnijeg protivnika. Ukoliko dodatno poradi na taktici i nekim detaljima, Miočić bi u budućnosti zaista mogao odigrati i značajniju ulogu u teškaškom rosteru UFC-a. Na kraju moramo spomenuti i njegove hlačice sa šahovnicom kojima je ostao vjeran i u ovom meču. Za razliku od dosadašnjih nastupa kada smo ga vidjeli u replici onima Cro Copa, za ovu prigodu Miočić je dao napraviti svoju verziju!

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI