Cro Cop: To baš i nije bilo fer, ja to nikad ne bih radio suparniku

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.10.2018 11:36h Autor:

Roque Martinez i Mirko Filipović

“Lakat je legitimna tehnika i ja sam je iskoristio. Zašto ne bih to izveo kad sam u tome vješt”, izjavio je za Večernji list legendarni hrvatski MMA borac Mirko Filipović.

“Cro Cop” ju u nedjelju ponovno slavio u svojoj Saitama Super Areni. Žrtva tog lakta je bio Amerikanac (s Guama) Roque Martinez.

Filipović je još jednom pokazao koliko je iskusan i miran, čak i u mečevima koji mu malo toga mogu donijeti, a puno odnijeti. Naime, od operacije koljena je prošlo tek  nekoliko mjeseci i Cro Cop je vrlo mudro u ovaj dvoboj odlučio krenuti staloženije i polakše.

“Čekao sam svoju priliku. Bio sam jako dobro kondicijski spreman i imao sam dovoljno vremena da svoju priliku i pričekam. Bio sam siguran da ću borbu u tih predviđenih 20 minuta dobiti prekidom, kako god i kad god to bilo”, opisuje svoje dojmove.

Upitan o mnogim udarcima u nogu koje je primio, a koji su bili tamo namjerno plasirani radi njegove nedavne ozljede, Filipović odgovara:

“U dobrom sam zdravstvenom stanju pa na operirano koljeno nisam ni obraćao pažnju tijekom borbe. Doduše, protivnik me pokušavao udariti po tom koljenu, što baš i nije fer i ja to nikad ne bih radio suparniku.”

Kako sada stvri stoje Filipovića ćemo ponovno gledati na istom mjestu na Staru godinu. A što onda?

“Za 2019. godinu nemam nikakvih planova. Jedino što imam isplanirano ovog trenutka ta je borba na Staru godinu i to je nešto što, budem li zdrav, nikako neću propustiti. No znate kakav je ovo sport, vi nikad ne znate koja će vam borba biti posljednja”, zaključuje Cro Cop.

Ovo mu je bila deveta uzastopna pobjeda u MMA konkurenciji čime je samo dodatno poboljšao svoj ionako rekordni niz. Iako u poznim borilačkim godinama Cro Cop iz meča u meč dokazuje i dalje vrhunsku formu i konkurentnost da se nosi i s  najboljima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI