Cro Cop: Sljedećeg protivnika moram nokautirati jer još ne idem u penziju!

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.06.2011 10:11h Autor:

Mirko Filipović - Cro Cop (Photo by Marko Petrak)

Hrvatski borac je progovorio o djetinjstvu, K-1 karijeri, odgoju djece, politici, nadimku Cro Cop, sljedećem meču…

Mirko Filipović je u velikom intervjuu za tjednik Maxx progovorio o mnogim temama koje intrigiraju hrvatsku borilačku javnost. Mi vam donosimo najzanimljivije dijelove sjajno razgovora s Cro Copom. Jedno je jasno – Mirko još uvijek ne ide u mirovinu…

O trenerima…

“Svaki od trenera koji je sa mnom trenirao je dao svoj doprinos, no više od 80 posto toga sam odradio sam.”

O prvom meču…

“S osamnaest godina sam odradio prvi meč u karijeri. Radilo se o boksačkom juniorskom Prvenstvu Hrvatske u Varaždinu. Mislim da sam taj meč izgubio.”

O prvom K-1 dvoboju u Japanu…

“Bilo je to 1996. sa 22 godine u Japanu protiv Jeromea Le Bannera koji je već tada bio veliko ime. Imao sam veliku tremu, ta borba pred 20 tisuća ljudi u Yokohami tada je za mene bila velik stres, no bacio sam protivnika u nock-down i premda je bio teži 30-ak kilograma, pobijedio sam ga na bodove.”

O nadimku Cro Cop…

“Do ideje o nadimku Cro Cop došli smo moj bivši menadžer Orsat Zovko i ja, baš kao i do ulazne pjesme Wild Boys. Samo jednom sam ušao s Dođi u Vinkovce i vratio Duranovce.

O prelasku u MMA vode…

“I u toj priči je bio Le Banner. U nekoj emisiji je rekao da su ultime fighteri bezveznjakovići koji se samo valjaju po podu. No, kada su ga pozvali da se bori s Fujitom, on je to odbio. Odbili su i neki drugi K-1 borci, mislim čak Aerts i Host, no nisam siguran. Nakon toga su ponudili meni, dvostruko više novca nego što sam do tada dobivao. Kada sam prihvatio, Japanci su inzistirali da o njihovu trošku odem na pet tjedana u SAD, da se što bolje pripremim.”

O odgoju sinova…

“…Stariji sin Ivan je počeo trenirati hrvanje. Želim da mi sinovi ne razmišljaju o glupostima, alkoholu, drogi…Svi snagu ću uložiti u to da nikada ne budu u skupini mladih od 12-13 godina koji kupe vino u rinfuzi, na klupi ispred zgrade obloću se kao svinje, urlaju do sitnih sati, a kada ih netko pokuša utišati, pošalju ga u rodni kraj. Moja djeca neće imati taj oblik zabave.”

Da netko pokuša prodati drogu njegovoj djeci…

“Da se ne junačim i ne govorim što bih učinio nekome tko bi mom sinu ispred škole nudio drogu, reći ću samo da dotični kriminalac ne bi dobro završio.”

O porazima…

“Poraze teško podnosim. Sjećam se kada sam plakao kada bih još kao dječak od 12 godina u seoskoj birtiji izgubio partiju biljara. Poraz u borilačkom sportu pada teže. Tenis je jako težak sport, no ako ovaj tjedan izgubiš, već drugi tjedan možeš igrati u polufinalu turnira. Imaš priliku da se iskupiš. Da sam odradio dvije borbe, one zadnje protiv Schauba se ne bih niti sjećao.”

O kraju karijere…

“Najbolje je to ništa ne najavljivati. Na mala vrata sam ušao u ovaj sport, a kada osjetim trenutak, odvesti ću na večeru ljude koju su krvarili sa mnom i priopćiti im odluku. Bez pompoznog oproštaja. Nikada nisam volio biti u centru pažnje. Samo želim normalan život. Imao sam faze kada sam izrezivao članke o sebi, no odavno to ne činim. Puno puta sam odbijao intervjue, zahvaljujem svima na zanimanju, no ne želim u medije.”

O meču u Zagrebu…

“Želja mi je prije kraja karijere odraditi meč u Hrvatskoj. Ne mora to biti nužno prestižna Arena. Bio bih spreman besplatno nastupiti da se odužim ljudima koju su se radovali i tugovali sa mnom, a nikada me uživo nisu gledali jer su im Japan, Australija ili SAD bili predaleko.”

O sljedećoj UFC borbi…

“Borbu očekujem u rujnu. Dakako, neće to ići po mojim željama jer UFC ne voli kada borci sami rade match-making. Možda mi je baš zbog toga i otpao meč protiv Minotaura.”

O treniranju…

“Želim dokazati da još mogu. Intenzivno radim vježbe snage i imam 110 kilograma. Apsolutnu snagu sam digao 30 posto jer ne želim biti tu inferioran borcima koji su teži od mene 10-15 kilograma. Razmišljam o tome kako sljedeću borbu odraditi vrhunski. Moram biti spreman nekoga nokautirati jer ne želim objesiti rukavice o klin. Teško se nosim s mišlju da ću otići u sportsku mirovinu. Odmah sam u depresiji jer je to moj život.”

O hrvatskim političarima…

“Problem je što je većina potrošena, predugo su u politici. Nitko nije savršen, pa ni Zoran Milanović, no on ostavlja najbolji dojam. Ivo Josipović je pak osvježenje na političkoj sceni, u njemu smo dobili kvalitetnog predsjednika. Čovjek je na svom mjestu.”

PODIJELI
Autor:

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI