Cro Cop se nije smio boriti, mora na operaciju

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.11.2011 10:43h Autor:

Cro Cop i Nelson

 

Kao što je već svima poznato, Mirko Filipović izgubio je svoj posljednji meč protiv Roya Nelsona, no da se pitalo liječnike, ta borba ne bi ni bila održana.

Cro Cop je jučer obavio pregled kod uglednog ortopeda dr. Damira Hudetza koji je ostao poprilično iznenađen njegovim stanjem te kako otkriva bilo mu je teško povjerovati da se Mirko uopće upustio u borbu prošlog tjedna u Las Vegasu.

Pregledom je, naime, utvrđeno da je Mirku pukla tetiva bicepsa.

“Mirko je morao otkazati tu borbu jer mu je pukla tetiva bicepsa što je dosta neugodna i bolna ozljeda koja je nespojiva s punom snagom udarca. Takva ozljeda ne može se sanirati konzervativnom metodom, mora se operacijski liječiti, a to znači da šest tjedana s tom rukom ne smije ništa, a tek nakon tri mjeseca može s tom rukom početi vježbati. Ako bi se išao spremati za oproštajnu borbu u prosincu u Areni, Mirku bi se skratio mišić i ne bi se mogao operacijski rekonstruirati”, izjavio je dr. Hudetz za Večernji list.

Nije poznato kakva će biti Mirkova odluka, hoće li riskirati vlastito zdravlje kako bi se u prosincu mogao oprostiti od borilačke karijere pred zagrebačkom publikom ili će se ipak podvrgnuti preporučenom operativnom zahvatu i ostati bez spomenutog oproštaja ili ga eventualno odgoditi za neko drugo razdoblje.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI