Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cris Cyborg želi novi ugovor s UFC-om: Ukoliko me puste, puno će izgubiti | Fight Site

Cris Cyborg želi novi ugovor s UFC-om: Ukoliko me puste, puno će izgubiti

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.01.2019 11:52h Autor:

Cris Cyborg

Iako je ranije najavila kako nema namjeru produžavati ugovor s UFC-om te da se namjerava okrenuti nekim drugim planovima, posljednji događaji promijenili su stav Cris Cyborg. Donedavna prvakinja perolake kategorije je od UFC zatražila novi ugovor te je najavila namjeru povratka onoga što je krajem prošle godine izgubila.

Cris Cyborg nikako nije bila zadovoljna odnosom UFC-a prema njoj i njenoj diviziji. Posebno nakon svih usluga koje je promociji napravila, gdje se prije svega misli na “spašavanje” UFC 222 eventa. Zbog toga je nekoliko puta najavila kako će nakon isteka ugovora napustiti promociju te se posvetiti nečemu drugom. Prije svega joj je na umu bio profesionalni boks. No, čini se kako su se nakon poraza od Amande Nunes prioriteti presložili drugačije.

Brazilka na svom ugovoru ima još samo jednu borbu, nakon čega bi mogla postati slobodna borkinja. Ipak, to nije ono što ona želi. Sada joj je prvi cilj vratiti ono što je dugo držala, a sada već gotovo tri tjedna nije više njeno. Naravno, u pitanju je naslov najbolje borkinje svijeta do 66 kilograma.

“Ukoliko namjeravaju ugasiti moju diviziju, a mene otpustiti iz UFC-a, to im neće biti dobra odluka. Mogu jako puno izgubiti, a promocija koja me potpiše će biti na dobitku. No, UFC je sjajna platforma za nastavak građenja moje divizije. Amanda je izgledala jako dobro na 66 kilograma, a i ostale djevojke koje su se došle boriti protiv mene. Za ovu diviziju one nisu nanosile toliko štete svom tijelu. Moj će se menadžer sastati s UFC-om te će pregovarati o tome. Ja ću znati nešto više o svom idućem koraku tek ukoliko odluče ugasiti diviziju. U svakom slučaju, ja ću nastaviti blistati. Ako to neće biti u UFC-u, biti će negdje drugdje”, rekla je Cyborg brazilskim medijima.

Problemi za opstanak divizije pojavili su se čim je njenu titulu uzela Amanda Nunes, a ona je nakon toga izjavila kako se u istu nema namjeru vraćati. To je potvrdila nekoliko puta putem Twittera, gdje je otkrila kako joj je želja bila osvojiti naslov dvije različite divizije, no da je to bilo to od nje u kategoriji do 66 kilograma.

Osim Cris Cyborg, UFC na svom rosteru ima tek jednu borkinju perolake kategorije, a to je Megan Anderson. Posljednja Ultimate Fighter sezona organizirala je turnir u toj kategoriji, no sve borkinje koje je UFC potpisao, uključujući pobjednicu Macy Chiasson, najavile su kako će svoju UFC karijeru nastaviti u bantamu. Mnogi smatraju kako je UFC time ostao i bez posljednje šanse za izgradnju divizije koja je zapravo i uvedena samo zbog Cris Cyborg. A sada kada ona više nije tako nedodirljiva, držanje “Cyborg divizije” mnogi više ne vide kao dobar poslovni potez.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI