Cris Cyborg smatra kako je UFC kriv zbog nedostatka kvalitetnih borkinja u njenoj kategoriji

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.07.2017 13:14h Autor:

Cris Cyborg

Kako je Germaine de Randamie odbila boriti se, a Megan Anderson ima probleme osobne naravi, Cyborg će se u kavezu suočiti s prvakinjom bantam kategorije Invicta FC-a Tonyom Evinger u borbi za titulu UFC-ove ženske perolake kategorije. Borkinje će se za pojas boriti 29. srpnja na UFC-u 214 u Anaheimu.

Originalan plan je bio da se de Randamie pojavi u borbi za obranu pojasa kojeg je osvojila ranije ove godine, no Nizozemka je pristala da joj UFC oduzme pojas samo da se ne susretne s Cyborg u kavezu.

UFC-ov predsjednik, Dana White, često je naglašavao kako je razlog za ne otvaranje ženske perolake kategorije nedostatak kvalitetnih borkinja koje bi se borile u toj diviziji. S druge strane, Cyborg je uvijek tvrdila suprotno.

Pošto se UFC namučio da popularnoj Brazilki nađe protivnicu te joj doveo borkinju kojoj je prirodna bantam kategorija, postavlja se pitanje postoji li stvarno dovoljan broj kvalitetnih borkinja za ovu diviziju.

“UFC-u je trebalo dugo vremena da oformi ovu diviziju te je većina borkinja već potpisala za Bellator. Cure koje su dobre su u Bellatoru. Neke su još uvijek u Invicti. Trebala sam se boriti s Megan Anderson, ali ona se ne može boriti jer nije uspjela dobiti vizu”, kazala je medijima Cyborg.

Bellator u ženskoj pero kategoriji ima 11 borkinja. Prvakinja je Julia Budd (10-2), dok se među ostalima ističu Marloes Coenen (23-8), Alexis Dufresne (6-3), Sinead Kavanagh (4-1) i Talita Nogueira (6-0).

Cyborg se pod okriljem UFC-a do sada dva puta borila u ‘catchweightu’ do 140 funti, protivnice su joj bile Leslie Smith i Lina Lansberg, obje je svladala tehničkim nokautom. Sljedeća protivnica trebala joj je biti de Rendamie. Cris u zadnjih 8 borbi ne zna za poraz te je 5 puta slavila prekidom.

“Prvakinja ne smije odbiti borbu. Ako imaš pojas moraš se boriti sa svima. Kao što je Dana White rekao, ona je znala da će se morati boriti sa mnom ako pobjedi Holly Holm i uzme pojas. Mislim da je ona i ušla u borbu s planom da se vrati u svoju diviziju nakon te borbe i pokuša napasti još jedan pojas. Vjerujem da se neki borci boje, ali na tome treba raditi. Svi izgube jednog dana. To nije kraj svijeta” nastavila je Brazilka.

UFC je de Rendamie oduzeo pojas par dana nakon što je izjavila da se nema namjeru boriti s Cyborg pa će se stoga Cris susresti s Evinger kako bi se upraznilo mjesto prvakinje. Bivša Strikeforceova i Invictina prvakinja ovog puta ima drugačiji pristup napadu na titulu.

“Ja na ovo gledam kao na obranu titule. Nisam izgubila svoj pojas. Za mene je ovo obrana pojasa. Neki možda smatraju ovaj pojas vrijednijim jer je riječ o UFC-u, ali za mene je i dalje to samo obrana pojasa. Ali, za svaku borbu treniram kao da sam izazivačica. Tonya je vrhunska protivnica, mislm da će mi zadati više problema nego što bi mi Megan Anderson zadala, puno je iskusnija”, zaključila je Cyborg.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI