Cris Cyborg pozitivna na USADA doping testu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 22.12.2016 21:23h Autor:

Cristiane Justino

Agencija USADA objavila je kako je Cristiane “Cyborg” Justino obaviještena o kršenju pravila o dopingu.

Riječ je o uzorku uzetom izvan natjecanja, i to prije dva i pol tjedna, odnosno 5. prosinca. Supstanca na koju je bila pozitivna nije otkrivena, kao što uostalom nalažu USADA pravila, po kojim se u početku tek izražava sumnja u potencijalno korištenje, a detalji se iznose tek pred komisijom.

Brazilskoj borkinji, za koji mnogi fanovi smatraju kako cijelu karijeru koristi neke supstance, ovo nije prvi pad. Kao Strikeforce prvakinja je krajem 2011. godine bila pozitivna na steroide te je tada odradila suspenziju u trajanju od godinu dana.

Invicta prvakinja perolake kategorije nedavno je izjavila kako joj treba višemjesečna pauza, a UFC je ustanovio perolake kategorije bez nje u borbi za titulu, što je ovo veoma razljutilo. Nakon ovog pada na doping testu to ispada kao pametan potez, budući da sada slijedi dugotrajan proces iznošenja dokaza te donošenja kazne, ukoliko se borkinji dokaže krivnja za uzimanje nedozvoljenih sredstava.

Cris nije dala nikakvu izjavu. Administratori njenih stranica na Facebooku i Twitteru su podijelili vijest o padu na doping uz dodatak kako se čeka službena izjava njenog tima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI