Cris Cyborg podržava novu regulaciju skidanja kilograma koja ‘spašava život’

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.05.2017 15:34h Autor:

cyborg-justino

Izvršni direktor Kalifornijske Atletske Komisije Andy Foster ima plan kako zaustaviti ekstremno rezanje kilograma pred borbe. Neke od promjena su vrlo značajne, poput uvođenja novih težinskih kategorija. Promjene bi trebale stupiti na snagu do UFC-a 214 koji se održava 29. srpnja ako budu izglasane na godišnjoj konferenciji atletskih komisija.

Cris Cyborg Justino poslala je pismo podrške komisiji,a njegovu kopiju prenosi ‘MMA Fighting’:

“Želim iskazati punu podršku Andyu Fosteru, Boksačkoj Komisiji Kalifornije i promjenama ‘koje život znače’. Kao što većina vas zna, najveće borbe koje sam vodila nisu bile on u ringu ili kavezu nego one u kadi, sauni i na traci za trčanje. UFC ima dvije težinske kategorije za žene, 115 i 135 funti, dok je moja kategorija ona do 145 funti. U UFC-u sam dobila priliku nastupati, ali pod uvjetom da se borim u kategoriji do 135 funti. To za mene znači brutalno žrtvovanje vlastitog tijela rezanjem puno kilograma.
Lijepo je vidjeti da je komisija države Kalifornije poduzela korake kako bi zaštitili borce od njih samih ne dozvoljavujući im da prevelikim skidanjem kilaže ugrožavaju vlastiti život. Boriti ću se 29.srpnja na UFC-u 214 u Anaheimu te demonstrirati kako nova pravila utječu na dobrobit boraca. Nadam se da pozitivne promjene neće stati na ovome. Postoji još puno prostora za napredak u vidu zaštite boraca i samog sporta, ali ovo je odličan početak”

Cyborg je odradila puno teških skidanja kilograma pred borbe što se i odrazilo na njeno zdravlje. Zadnjim rezanjem kilograma si je oštetila endokrini sustav te je morala uzimati lijekove kako bi vratila tijelo u normalu. Lijekovi koje je uzimala, nalaze se na popisu nedozvoljenih supstanci anti-dopinške komisije. Na posljetku, komisija joj je izašla ususret, odobrivši joj privremeno uzimanje tog lijeka.

U nastavku pogledajte jedan od viralnih videa u kojemu se vidi sva patnja njezinog skidanja težine.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI