Cris Cyborg odbila je dvije borbe za UFC titulu u perolakoj

UFCIZDVOJENA VIJEST 06.12.2016 19:10h Autor:

Cristiane Justino

Cris Cyborg nedavno je izjavila kako će napustiti UFC ukoliko promocija ne uvede žensku perolaku kategoriju, no sada je Dana White otkrio kako su joj dvije borbe za prvakinju iste već bile ponuđene te da ih je odbila.

Predsjednik UFC-a je otkrio kako su tekli pregovori s brazilskom borkinjom, od koje svakako namjeravaju napravili veliku zvijezdu unutar promocija. Do sada je u UFC-u nastupila dva puta, oba puta protiv nedoraslih protivnica.

“Prije mjesec dana ponudili smo joj borbu za titulu do 66 kilograma gdje bi imala osam tjedana da se pripremi na to, no ona je izjavila kako joj to nije dovoljno vremena da skine kilograme za kategoriju. Sada smo joj ponudili borbu u Brooklynu u veljači, na UFC 208, a  nju je također odbila iz istog razloga. Joe Silva je to dobro prokomentirao kad je rekao, ako joj osam tjedana nije dovoljno da se spusti u tu kategoriju, onda to niti nije kategorija za nju. Kada smo potpisali s njom, rekla je da će se pokušati spustiti u bantam da se bori protiv Ronde Rousey, kad to nije išlo smo se odlučili za međukategoriju, a sad kada joj želimo uvesti njenu diviziju, ona nije u stanju zadovoljiti težinu u osam tjedana”,  rekao je White.

No, uskoro je došao i njen odgovor na ove komentare UFC-a.

“Tijekom priprema za moju prošlu borbu, gotovo sam umrla. Uistinu sam mislila da ću umrijeti u kupaonici gdje sam provodila vrijeme skidajući kilograme. Na kraju sam skinula 11 kilograma u tjedan dana. Prije borbe se nisam zagrijavala u svlačionici jer sam bila previše slaba. U nedjelju sam otišla kući i tamo mi je pozlilo. Otišla sam nakon toga vaditi krv, no sestre mi je nisu mogle izvaditi, jer sam bila toliko potrošena da ništa nije izlazilo van. Deset dana sam tako bila pod opservacijom i bilo mi je jako loše. Tada sam rekla da ću od sada prihvaćati borbe samo u mojoj diviziji i to kada za njih saznam 12 tjedana unaprijed. Sad su me pozvali da se borim u mojoj diviziji, no borba je za deset tjedana. Odgovorila sam da se mogu boriti protiv bilo koga, ali tek u ožujku, jer od sada moram paziti na svoje tijelo. Ta odluka je važnija od bilo kakvih pojaseva, moram paziti na svoje zdravlje.”

Znači, osnivanje UFC-ove ženske perolake divizije možemo očekivati uskoro te nastup Cris Cyborg na UFC 209 eventu ili nekom kasnijem. Kada joj promocija javi tri mjeseca unaprijed. Malo je boraca koji imaju takvu privilegiju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI