Cris Cyborg o svojoj diviziji: UFC tvrdi da nema djevojaka, a Bellator svaki tjedan potpiše po jednu

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.01.2018 19:53h Autor:

Cris Cyborg (Instagram)

Cristiane “Cyborg” Justino ne skriva da nije baš najsretnija oko toga kako se UFC ponaša prema njoj i njenoj diviziji, odnosno nije joj svejedno gledati kako ta divizija zapravo kao da niti ne postoji, nego se samo dovode djevojke da bi se borile protiv nje.

Brazilka nikako ne može biti sretna onim što se događa. Nakon što se borila protiv bivše Invicta prvakinje bantam kategorije, Tonye Evinger, borila se i protiv bivše UFC prvakinje bantama, Holly Holm, a sada joj se nudi još jedna borkinja iz te kategorije, trenutna prvakinja Amanda Nunes. Sve je to zapravo došlo od toga što UFC niti nema žensku perolaku diviziju stvorenu na pravi način. Zapravo, osim Cyborg imaju ugovor tek s jednom djevojkom koja pripada toj kategoriji, a to je Megan Anderson. Ona bi se u bližoj budućnosti trebala boriti protiv Cyborg, no to neće biti u njenoj idućoj borbi. Sve to prvakinju izuzetno frustira te je odlučila otvoreno progovoriti o tome.

“Ova divizija postoji godinu dana, godinu dana netko ima ovaj pojas. I ne možete vidjeti djevojke da se bore u toj diviziji jer njih jednostavno nema. Vidite samo djevojke koje se bore za pojas. Znaju da sam ja htjela ovu diviziju i zato su je pokrenuli, a govore kako nema djevojaka. Naravno da djevojka ima, Bellator potpisuje djevojke za diviziju do 66 kilograma svaki tjedan. Bellator se stalno pojačava i on ima vrlo jaku moju kategoriju. I moja divizija će biti velika i jaka, no u Bellatoru. To me čini tužnom jer sam ja dio UFC-a. I ja nemam te djevojke da se borim protiv njih. Mogu raditi ovo što radim sada, mogu nastupati u “superborbama” koje mi UFC organizira, no moja glavna misija je stvoriti jaku diviziju, želim da divizija raste. U UFC-u po ugovoru ostajem sigurno još tri borbe, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi”, rekla je Cyborg.

Iako je UFC-ova borkinja, nije joj problem otvoreno priznati kako gleda prema Bellatoru. Tamo je prvakinja Julia Budd, koja se trenutno nalazi usred niza od devet pobjeda, a na službenoj stranici Bellatora, na popisu boraca i borkinja možemo vidjeti 13 djevojaka u toj kategoriji, no već su više puta potvrdili tendenciju rasta svih svojih kategorija. S druge strane, kao što smo spomenuli, UFC ima tek Cyborg i Anderson kao prave borkinje te kategorije, ako ne računamo djevojke iz Invicte, odakle UFC većinom može bez problema povući bilo koju borkinju.

“Pogledajte to ovako. Recimo da ja imam ovaj pojas godinu dana i oni za to vrijeme nisu potpisali niti jednu djevojku, nisi organizirati niti jednu borbu u ovoj diviziji pa čak niti na uvodnim programima evenata. Kako misle napraviti diviziju ako nisu doveli niti jednu borkinju? Kada Dana kaže kako ih jednostavno nemaju, to mi zvuči nevjerojatno. S druge strane, Bellator radi diviziju za mene i čini se da ću nakon što odradim ugovor morati otići tamo, ukoliko želim biti prava svjetska prvakinja do 66 kilograma. Koliko vidim, tamo se nalaze najbolje borkinje svijeta u ovoj diviziji”, rekla je Cyborg nešto što apsolutno ima smisla. Hoće li UFC ovo shvatiti ozbiljno i krenuti u dovođenje djevojaka za ovu diviziju, trebali bi smo saznati uskoro. Ako to ne naprave, Bellator će vjerojatno svoje redove konstantno pojačavati najvećih talentima ove divizije do kojih mogu doći.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI