"Crazy horse" Herring: Steroidi nisu varanje, u Japanu je toga bilo na tone!

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.06.2015 09:54h Autor:

Cro Cop protiv Herringa

Bivšeg svjetskog top teškaša koji je dobar dio karijere proveo i u UFC-u, Heatha Herringa, se najbolje sjećamo iz meča protiv Mirka Filipovića u legendarnom Prideu. Cro Copu je sjeo jedan "middle kick" i to je otprilike bio kraj nadanja "Ludog Konja" da bi mogao do senzacije. No, Herring je bio iznimno popularan MMA borac pa time još više čudi što je tako rano, s tek 30 godina, završio karijeru. Posljednji poraz od Brocka Lesnara na UFC-u 87 ga je natjerao u konačnu mirovinu.

U simpatičnom intervjuu koji je dao zajedno sa svojom djevojkom i ujedno poznatom TV voditeljicom Sarah Grant, Herring je prokomentirao nekoliko zanimljivih situacija iz svoje karijere. Ipak, najzanimljiviji dio je onaj u kojem je komentirao uporabu steroida. Te ju je amnestirao…

"Toga je u Japanu bilo na tone. Čak se i poticalo na jedan način. Nitko na to nije gledao negativno. To je bilo 'cool' čini mi se", objasnio je Herring kako su stvari stajale u legendarnom Prideu te je dodao:

"To je bio neki standard, poput pravila, kao bilo što drugo. Očito se pokušava staviti cijena svakom sportašu, pa je malo licemjerno ako sportaši pokušavaju postati bolji, a ti ih osuđuješ. Pa vi plaćate da vaši borci pobjeđuju i oni rade sve da bi to i učinili."

Herring ne skriva da su u Japanu apsolutno svi koristili steroide.

"Svoje performanse poboljšavate i jedenjem zdrave hrane, zar ne? Ako netko ima više novca, on će se kvalitetnije hraniti, imat će bolje uvjete treninga, bolje trenere, bolju opremu, bolji pristup kvalitetnijim stvarima. Sve im to pomaže da pobjede. Ne znam, ali meni je malo licemjerno sve to nekada. Mislim da se odluka mora prepustiti sportašima. Ako žele nešto staviti u sebe, to je njihova stvar. Ja sam liberalan i dopustio bih sve što sportaš želi. Po meni, steroidi nisu varanje", zaključio je "Crazy horse".

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI