Čovjek koji je usmrtio UFC-ovca Ryana Jimma priznao krivnju!

UFCIZDVOJENA VIJEST 27.11.2018 13:54h Autor:

Ryan Jimmo (Instagram)

Smrt nekadašnjeg UFC-ovca Ryana Jimma je potresla borilački svijet 26. lipnja 2016. godine. Borac je ubijen u prometnoj “nesreći” u kojoj je sudjelovao nepoznati muškarac, koji se udaljio s mjesta zločina.

No, policija je uspjela prvo identificirati, a onda i locirati Anthonyja Gerschela, čovjeka koji je sjedio iza volana vozila koje je usmrtilo Jimma. Prvotno je prema pisanju CBC-a optužen za ubojstvo drugog stupnja, ali i za nekoliko drugih teških kaznenih djela. Naime, utvrđeno je da su Jimmo i Gerschel, a što se moglo čuti u ponedjeljak na suđenju u Edmontonu, upali u međusobnu svađu te kobne večeri. Nakon što je napustio kafić u kojem se svađa dogodila, Gerschel je s još jednim muškarcem ušao u automobil. Nedaleko od kafića na cesti su ponovno naišli na UFC borca te su ga odlučili slijediti do drugog parkirališta. Tamo je ponovno došlo do sukoba, a onda je Gerschel sjeo u automobil i doslovno pregazio Jimma. Nakon toga su bježeći napustili mjesto zločina.

Prema pisanju CBC-a, Anthony Gerstchel je priznao ubostvo te će mu konačna presuda biti izrečena 3. prosinca. No, otegotne okolnosti mu nikako ne idu u prilog.

Utvrđeno je da je Gertschel najprije smislio vrlo pokvaren plan kako bi se oprao odgovornosti. Svoje vozilo je sakrio, a obitelji je rekao da mu je ukradeno. No, s obzirom na očevice, policija je za njim izdala potjernicu, a on se predao već nakon dva dana.

Ryan Jimmo je u trenutku smrti imao tek 34 godine, u profesionalnoj MMA karijeri je imao 19-5, a pobjeđivao je i imena poput Seana O’Connella, Igora Pokrajca ili Anthonyja Perosha.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI