Covington već počeo “trashati” Dos Anjosa

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.06.2017 20:19h Autor:

Colby Covington

Veliki broj MMA analitičara smatra kako je borba između dva pobjednika sa subotnjeg singapurskog UFC eventa, Colbya Covingtona i Rafaela Dos Anjosa, vrlo vjerojatno iduća borba u velter diviziji. Čini se da tako misli i Covington, koji je već počeo sa psihičkim igricama prema bivšem prvaku lake kategorije.

Covington je pobjedom protiv Dong Hyun Kima, u kojoj je apsolutno dominirao, vjerojatno osigurao svoje mjesto u Top 10 poretku kategorije, a nešto slično se može očekivati i za Dos Anjosa, koji je također bio dominantan protiv Tareca Saffiedinea. Budući da su nastupali na istom eventu te ostvarili podjednako bitne pobjede, mogli bi u isto vrijeme biti spremni za borbu, pa se realnim čini njihov međusobni okršaj.

Tako je Covington već pripremio prvu prozivku prema Brazilcu, za kojeg smatra da protiv njega nema šanse, jer bi imao još jednog neočekivanog protivnika.

“Rafael Dos Anjos, nije ti pametno boriti se protiv mene i USADA-e u kompletu, borba dva protiv jedan nikada ne prođe dobro. Bila bi to turneja tvog sramoćenja, a za mene bi to bio lako zarađeni novac”, napisao je Colby na Twitteru.

Za Covingtona slične prozivke nisu strana stvar, uostalom odmah nakon eventa je poslao poruku i prvaku divizije, Tyronu Woodleyu. Rafael Dos Anjos bi tako mogao biti tek jedan u nizu od onih koje će prozvati, no njihova borba je vrlo realan slijed događanja u karijeri oba borca.

Colby je borac koji ima podosta toga šampionskog u sebi, vrhunsku tehniku hrvanja, zanimljive istupe u medijima te zanimljivo ponašanja izvan kaveza, čime podosta podsjeća na svog najboljeg prijatelja Jorgea Masvidala. Jedino što bi ga moglo zaustaviti u brzom napadu na vrh je stil borbe, koji je daleko od nečega što se može nazvati atraktivnim.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI