Covington otkrio: Machida mi je prijetio batinama samo par sekundi prije izlaska u Octagon!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.10.2017 11:03h Autor:

Lyoto Machida

Kako god okrenete Coby Covington je najveća priča proteklog vikenda u UFC-u. Osim što je demolirao Demiana Maiu, njegovo nesportsko ponašanje i vrijeđanje Brazilaca je izazvalo gomilu negativnih reakcija javnosti, ali i čelnika promocije.

No, čini se kako se Covington ne brine previše radi toga. Razgovarajući s Jimom Edwardsom u nedjelju, dan nakon nastupa u Sao Paulu, Covington nije pokazao previše kajanja, no zato je otkrio neke pojedinosti koje su se događale “iza kulisa” pozornice u Brazilu.

“UFC se bojao za moju sigurnost tako da su nas ekspresno vratili u hotel zajedno s osiguranjem. Morao sam ići direktno u sobu i nisam smio napuštati sobu čitavo vrijeme. Tako da sam bio kao u bunkeru”, opisuje Covington događaje nakon što je stigao do vjerojatno najveće pobjede u karijeri.

Amerikanac tvrdi da su mu čitavo vrijeme prijetili radi komentara koje je izrekao uoči meča, a u kojima je Brazilce nazvao “prljavim životinjama”.

“Iza kulisa priredbe su Brazilci bili prilično ljuti na mene. Brazilski borci su mi govorili da će me ubiti, ako me negdje sretnu. ‘Mrtav si’ – prijetili su. Čak je i Lyoto Machida bio fokusiran na mene govoreći mi da nisam dovoljno poštovao Brazil i da će me uništiti. Ja sam si u tom trenutku pomislio, ‘Zašto se brineš za mene, imaš meč protiv Brunsona za dvije sekunde’.”

Covinton otkriva da se verbalni sukob njega i “Zmaja” dogodio doslovno pred izlazak u borilište…

“Da, to se dogodilo doslovno prije nego što je trebao izaći u Octagon. Svađao se sa mnom dok sam ulazio u prostoriju.”

Američki borac i dalje smatra da nije učinio ništa posebno loše, a da su njegovi komentari uglavnom šaljivi.

“Mislim da je ovo sve smiješno, ne vjerujem da uopće pričamo o tome. Chael i Conor se ne srame onoga što su rekli. A oni su rekli puno gore homofobne i rasističke komentare.”

“Ja se samo zezam. Nitko ne zna što mi se događalo dok sam izlazio u Octagon. Pljuvali su na mene, govorili mi da ću umrijeti, prijetili mi, vrijeđali moju majku i slično. Bacali su čaše na mene, pokušali me zgrabiti. Ne znam, ali to nije normalno. Rekao sam da su prljave životinje jer su se ponašali kao prljave životinje dok su me pljuvali i bacali stvari na mene. To se dogodilo tijekom izlaska. Ali ja sam sada zao i loš jer sam rekao da im je zemlja rupa?”

“Na kraju dana, ovo je sve zabava. Imam mnogo poštovanja za Brazilce. Ne mislim da je ovo sve ozbiljno i smatram da nema govora o nikakvoj kazni…”, zaključuje UFC borac.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI