Couture: Jonesov ugled je uništen, zanima me hoće li proći doping test na dan meča!

UFCIZDVOJENA VIJEST 13.01.2015 13:57h Autor:

Couture

Randy Couture, bivši UFC prvak i MMA legenda, je definitivno jedan od najvećih autoriteta kada je u pitanju slobodna borba u SAD-u te je ime čije se mišljenje itekako cijeni.

Upravo zato je bilo očekivano da će se i njega pitati za komentar kokainskog skandala UFC šampiona Jona Jonesa. U razbovoru za MMAFighting, Couture je najprije izrazio sumnju u logiku funkcioniranja Atletskih Komisiji i načina na koji provode testove; posebno one koji se ne rade uoči samog meča ili nakon njega, nego u periodu priprema.

No, "Natural" nije štedio niti Jonesa. Doveo je u pitanju njegov legitimitet i dignitet…

"Ovo otkriće nas sigurno tjera da se zamislimo kada je u pitanju Jonu. Neovisno o tome je li kokain na listi zabranjenih supstanci, ili nije, Jon treba dati neke odgovore. Javio se na rehabilitaciju što je sigurno dobra stvar za njega. Nadam se da će sve proći dobro. Šteta što su njegov ugled i kvalitete malo uništeni s ovim skandalom, no tako je, kako je…", poručio je Couture i dodao:

"Na kraju dana, on je taj koji se mora pogledati u ogledalo i suočiti sam sa sobom. Bit će zanimljivo kako će izgledati ovaj drugi test napravljen na sam dan borbe i hoće li on biti čist. Ako ne bude, jasno je da ga Komisija mora kazniti i suspendirati. Hoće li biti blaži prema njemu jer je trenutačno na liječenju? To je teško špekulirati. Vidjet ćemo kada rezultati stignu."

I zaista, svi čekaju rezultate tih testova o kojima se već špekulira danima…

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI