Cortney Casey negativna na UFC-ovom testu, komisija Teksasa i dalje drži suspenziju

UFC 24.06.2017 09:01h Autor:

Cortney Casey

Situacija s UFC-ovom borkinjom bantam kategorije, Cortney Casey, vrlo je komplicirana. Naime, nakon što je ona pala na doping testu komisije, UFC je napravio drugi test koji je dao negativan rezultat, no komisija ga još uvijek nije prihvatila.

Casey je pala na testu nakon pobjede protiv Jessice Aguillar, koju je ostvarila na 13. svibnja, na UFC 213 eventu u Dallasu. Test joj je tada pokazao povišenu razinu testosterona te je suspendirana na 90 dana, poništena joj je pobjeda iz te borbe te je još dobila novčanu kaznu između 2000 i 5000 dolara. UFC je na to reagirao kako što je zatražio “B uzorak”, koji je na kraju ispao negativan.

Ipak, atletska komisija Teksasa taj rezultat još uvijek nije prihvatila te je borba i dalje poništena, kao što je i suspenzija i dalje na snazi. Nešto više o tome rekao je voditelj UFC-ovog odjela za zdravlje boraca, Jeff Novitzky:

“Ova djevojka zapravo nije napravila ništa zabranjeno. Posebno me smeta to što cijeli proces od početka nije bio fer. Ona treba javno biti oslobođena svih optužbi, a to još uvijek nije učinjeno. Ne znam gdje je problem, ali ukoliko se ovo ne riješi i ukoliko ne dođemo do nekih dogovora kojima naši sportaši ne bi bili ugroženi, mi više ne možemo ići u Teksas.”

Test koji je naručio UFC odradila je agencija licencirana od strane WADA-e (Svjetska antidopinška komisija) te zbog toga nije jasno zašto ga u Teksasu još uvijek nisu prihvatili. UFC može karakterizirati Casey kao pobjednicu borbe, ali njen će službeni rezultat ostati poništen, ukoliko iz Teksasa ne dođe do odluke o vraćanju prvobitnog ishoda.

30-godišnja Casey je trenutno jedna od pretendentica na vrh bantam kategorije. Nakon podosta slabog ulaska u promociju, kada je upisala dva poraza, došla je do pobjeda prekidima nad Cristinom Stanciu i Random Markos. Nakon toga je poražena od Claudie Gadelhe, ali svoju vrijednost je potvrdila pobjedom nad Aguillar, čime je trebala postati rangirana borkinja. To bi se moglo dogoditi, ukoliko iz Teksasa stignu vijesti kakvima se borkinja i UFC nadaju.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI