Correia planira umiroviti bivšu prvakinju: “Holly je precijenjena, riskira karijeru”

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.05.2017 10:27h Autor:

Bethe Correia/Instagram

UFC je nedavno potvrdio borbu bivše prvakinje bantam kategorije Holly Holm i bivše izazivačice Bethe Correije na UFC Fight Nightu u Singapuru koji je zakazan za 17. lipnja.

Bethe Correia u ožujku se borila protiv Marion Reneau, a borba je završila bez pobjednice. Brazilka je tako ostala na samo jednoj pobjedi u posljednje četiri borbe u UFC-u. Silno se želi vratiti na pobjedničke staze, a najavila je da će protiv Holm ići na nokaut te da ju planira umiroviti.

Holm je u studenom 2015. spektakularno nokautirala Rondu Rousey i uzela pojas, ali zatim upisala tri poraza zaredom. Četvrti će joj, uvjerena je Correia, biti posljednji.

“Mislim da je ona precijenjena, a to je preriskantno za karijeru sportaša jer dobivate borbe koje ne biste trebali prihvatiti. Holly se vraća nakon teške borbe i poraza, nema vremena za oporavak, analizu, predah, putovanja i rada na stvarima koje treba popraviti. Prihvatila je novu borbu, riskira karijeru. Ako se ne pobrinu za to, mogla bi se prerano umiroviti. Ovisi o njenoj glavi i ljudima oko nje, koji se brinu za nju”, rekla je Correia.

“Ne želim ništa govoriti o njoj kao osobi. Kao sportaš, mislim da ima veliki potencijal, ali mislim da je malo precijenjena. Protiv Ronde se borila strateški, imala je sjajnu borbu, ali sve njene UFC borbe, po mom mišljenju, su samo dobre. Ništa spektakularno. S druge strane, mene podcjenjuju. Puno je rupa koje mogu iskoristiti za pobjedu protiv Holly. Velika je sportašica, ali je precijenjena, nije tako velika kakvom ju ljudi smatraju”, objasnila je Brazilka.

“Boks je njeno najjače oružje, ali je i moje. Uvijek vjerujem u svoje ruke i ne bojim se stati nasuprot bilo koga, pa ni nje. Imam teške ruke, imam snažnije udarce. Ako se odlučim na razmjenu s Holm, bit će to teška borba. Ali ja sam MMA borkinja i mogu se boriti bilo gdje. Natjecanje u udarcima bi bilo zanimljivo vidjeti. Želim pobijediti Holly jer ću konačno pokazati svoje kvalitete protiv nekoga iz Top 5. Vjerujem da ću doći do nokauta. Nemam što izgubiti u toj borbi, idem u glavu. Ima stilova borbe koji si odgovaraju više nego drugi, vjerujem da će mi odgovarati njen stil. Vjerujem da ju mogu pobijediti na nogama”, poručila je Correia.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI