Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cormierov nutricionist: Vide mu se trbušnjaci, proći će vagu | Fight Site

Cormierov nutricionist: Vide mu se trbušnjaci, proći će vagu

UFCIZDVOJENA VIJEST 28.07.2017 11:20h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier je bez sumnje varao na vaganju za svoj posljednji nastup, onaj protiv Anthonyja Johnsona u kojem je drugi put svladao i, pokazalo se na koncu, umirovio najopasnijeg udarača Octagona.

U aferi koju su američki MMA novinari nazvali “Towelgate”, UFC prvak je pao na službenoj vagi, ali se odlučio poslužiti starim hrvačkim trikom te se naslonio na ručnik koji su mu nešto čvršće nego inače, pridržavali njegovi kolege. Dakako, samo malo oslonca na ručnik je značilo i to da će Cormier proći potrebne 93 kile što je gornja granica za šampionski meč u poluteškoj kategoriji.

Iako se Cormier izvukao bez posljedica, a danas se UFC šampion na spomen tog “incidenta” samo nasmije kao da se radilo o benignoj dječjoj igri, a ne meču za pojas prvaka, UFC i Cormierovi fanovi su s pravom zabrinuti jer se bliži novo vaganje. A svi znaju da Cormier i nije posebno discipliniran kada se radi i prehrani i držanju svoje kilaže od strogom kontrolom. No, nutricionist UFC prvaka Tyler Minton tvrdi da je sve u najboljem redu, odnosno da njegov pulen ima tek nekoliko kilograma za skinuti u posljednji tren.

“Stvarno je mršav u ovom trenutku. Zaista jest. Vide mu se trbušnjaci, on je jedan mršav čovjek sada. Izgleda nevjerojatno. Daniel Cormier ima mnogo mišićne mase, on je jednostavno mišićav čovjek. Radi se o pravom biku”, rekao je Minton novinarima koji su ga pitali hoće li ovaj put biti problema sa skidanjem posljednjih kilograma i grama.

“DC vjerojatno nije shvatio Johnsona ozbiljno kao što je sada shvatio Jonea Jonesa. Tako da je bilo vjerojatno nekih situacija gdje nije bio do kraja ozbiljan i discipliniran. No, ovaj put on jede, spava i diše kako bi pobijedio Jonesa. Tako da pokušava iskoristiti savaku šansu da se to i dogodi. Realno, lakše mu je bilo staviti nešto u usta kada ja ne gledam u pripremama protiv Johnsona, nego protiv Jonesa”, dodaje poznati nutricionist.

Prema pravilima Atletske komisije, Cormierova težina se kontrolira posljednjih 30 dana, što je olakšalo i posao Miltona jer je UFC prvak bio pod strožim nadzorom.

“Uspjeli smo biti točni i na tim kontrolnim stanicama. To smo odradili samo strogom prehranom. Nismo morali raditi ništa posebno ekstremno. Tako da da, počeo je nešto lakši i dobar dio kampa je odradio kao lakši borac. Stoga se nismo koncentrirali toliko na skidanje kilograma, koliko na trening. Uvijek kažem ljudima da ne mogu hraniti na isti način super sportaša od 93 kile i super model”, zaključuje nutricionist.

Vaganje za UFC 214 je tradicionalno na rasporedu u petak prema američkom, a subotu prema hrvatskom vremenu.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI