Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cormier završio Oezdemira u drugoj rundi i ostao prvak | Fight Site

Cormier završio Oezdemira u drugoj rundi i ostao prvak

UFCIZDVOJENA VIJEST 21.01.2018 06:13h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier odradio je taktički sjajnu borbu, izdržao je prve napade Volkana Oezdemira te je rutinski završio borbu u drugoj rundi, obranivši titulu prvaka.

Volkan Oezdemir ozbiljno je ušao u ovu borbu, s namjerom da postane novi svjetski prvak, a opravdao je i svoj nadimak “No Time”, budući da je od početka krenuo s napadima. Cormier je startao rezerviranije pa je čak i primio nekoliko ozbiljnijih udaraca. Pokušao je par puta doći do klinča ili rušenja, no u prve tri minute sve je išlo na stranu švicarsko-turskog borca. Svako je rušenje obranio, a nekoliko puta je ozbiljno pogodio.

Ipak, vrlo brzo se vidjelo kako je to zapravo bila taktika Cormiera, s ciljem da testira Volkanovu kondiciju, koja se pokazala nedovoljno dobrom za borbu za titulu prvaka. Tako je u četvrtoj minuti prve runde Cormier prvi puta prezentirao kvalitetu svog boksa, pogodivši seriju kojoj je uzdrmao Oezdemiru. Slijedi oko pola minute neprestane akcije, gdje obojica pogađaju, da bi se onda odmaknuli te Volkan pokušava udarac nogom. To mu je bio kiks, budući da Cormier hvata nogu i napokon dolazi do rušenja. Na podu dolazi do kontrole, hvata leđa te nakon toga i vrat. Izazivač je bio u teškoj poziciji, no spasio ga je znak za kraj runde.

Cormier ipak nastavlja tamo gdje je stao i na samom početku druge runde dolazi do novog rušenja te se brzo penje u full mount odakle kreće serija udaraca. U toj poziciji se našao neko vrijeme, nakon čega prelazi u bočnu poziciju, odakle dolazi do “crucifix” pozicije i tu više nije bilo spasa za Oezdemira. Sudac mu je dao oko minute prilike da se izvuče, no samo je primao udarce i sredinom runde dolazi do prekida. Daniel Cormier sjajno je odradio posao i obranio je naslov prvaka. Odnosno, ukoliko gledamo na način na kakav je rekao Cormier, ponovno je postao prvak.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI