Cormier zaradio dvostruko više od Jonesa, priključio se eliti poput Ronde, McGregora i Diaza!

UFCIZDVOJENA VIJEST 31.07.2017 11:09h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier je proteklog vikenda unatoč porazu od Jona Jonesa prilično solidno zaradio. Prema pisanju MMA Fightinga, koji je uspio dobiti dokument od Atletske Komisije države Kalifornije, Cormier je ušao u elitnu gruput boraca u UFC-u koji su zaradili milijun dolara ili više od jednog meča. U toj grupi su do sada bili Conor McGregor, Ronda Rousey, Nate Diaz i Brock Lesnar.

Dakako, ne radi se o ukupnim zaradama jer je poznato da UFC prvaci, ali i mnogi drugi borci imaju pravo na postotak od PPV prodaje. Tako su mnogi honorari u konačnici prešli brojku od milijun dolara. No, ovdje se radi isključivo o honoraru koji se prijavljuje atletskim Komisijama. Tako je Cormier ovaj put zaradio milijun dolara neovisno o tome je li pobijedio ili izgubio u dvoboju na UFC-u 214.

Prema istom dokumentu, Jon Jones je zaradio 500 tisuća dolara bez bonusa za pobjedu, ali također uz dodatni bonus od PPV prodaje. Jones je također inkasirao i 50 tisuća dolara za najbolji nastup večeri.

Isti honorar je otišao i Tyroneu woodleyju koji je na račun spremio 500 tisuća dolara, dok je Brazilac Maia za pokušaj napada na titulu zaradio relativno skromnih 110 tisuća. U slučaju da je pobijedio Woodleyja Brazilac bi ukupno zaradio 220 tisuća.

U trećem meču koji je za ulog imao pojas UFC-a, Cris Cyborg je inkasirala 200 tisuća dolara uz bonus od PPV prodaje, dok je njezina poražena protivnica Tonya Evinger uzela 100 tisuća.

Spomenimo i ostale značajnije honorare. Nakon UFC-a 214 Lawler je bogatiji za 300 tisuća, a Cerrone za 155 tisuća dolara. Švicarac Volkan Oezdemir je zaradio 110 tisuća za pobjedu nad Manuwom. Tom iznosu se mora pribrojiti i bonus za najbolji nastup večeri od 50 tisuća. Manuwa je za poraz kući u Englesku ponio 120 tisuća.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI