Cormier za spašavanje UFC 230 eventa dobio najveći honorar u UFC povijesti?!

UFCIZDVOJENA VIJEST 26.01.2019 09:47h Autor:

Daniel Cormier i Derrick Lewis

Poznata je svota koju je Daniel Cormier uprihodio za nastup na UFC 230 eventu, odnosno za svojevrsni pokušaj spašavanja istog. Prema podacima Davea Meltzera, UFC-ov teškaški prvak dobio je četiri milijuna dolara.

UFC je imao velikih problema s organizacijom svog trećeg eventa u Madison Square Gardenu. Nakon što je do UFC 230 preostalo tek mjesec dana, stvar je napokon spašena ili je izgledalo tako. Objavljeno je kako će program predvoditi Daniel Cormier u obrani titule prvaka protiv Derricka Lewisa. Podatak je sve iznenadio, budući da Lewis samo tjedan dana prije objave imao tešku borbu na UFC 229, dok se očekivalo kako Cormier čeka borbu protiv Brocka Lesnara.

“Nisam mislio da ću se tamo boriti, no ponuda koju ju stavili ispred mene je jednostavno bila predobra. Bio bih lud da sam ju odbio”, rekao je tim putem Cormier, koji je odradio borbu te je vrlo lako slavio protiv Lewisa.

Sad su se pojavili podaci koliko je Cormier zapravo dobio za tu borbu. Prema onome što iznosi novinar Dave Meltzer, UFC mu je uručio ček od četiri milijuna dolara. Taj podatak nije služben niti je morao biti službeno objavljen, budući da New York ima drugačija pravila prema tome od većine ostatka saveznih država. No, ukoliko je točan, u pitanju je najveći bazni honorar u povijesti UFC-a. Naime, Conor McGregor je za drugu borbu protiv Diaza dobio tri milijuna dolara, kao i za borbu protiv Eddiea Alvareza te Khabiba Nurmagomedova. Brock Lesnar je za UFC 200 zaradio dva i pol milijuna, a ista se svota spominje kod Georgesa St-Pierre i njegovog nastupa na UFC 217.

Naravno ovi gore spomenuti su pokupili i određen dio PPV prodaje te su njihovi honorari daleko veći. Cormier sigurno nema postotak koliko oni, a i da ima se ovim putem baš ne bi usrećio. Naime, event je na kraju prodao razočaravajućih 250.000 prijenosa pa se baš ne može reći da ga je Cormier spasio. No, njemu to nije bitno. Upisao je pobjedu, pobjedu je prvi dvostruki UFC prvak koji je barem jednom svaki pojas i obranio te je uprihodio jako lijepu svotu za zapravo vrlo lak posao. Pametna odluka Daniela Cormiera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI