Cormier: Weidman bi možda bio prvak i u poluteškoj kategoriji!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.07.2014 15:35h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier trenutno još uvijek čeka svoj idući angažman nakon što je koncem svibnja na UFC-u 173 pobijedio Dana Hendersona gušenjem s leđa, pa se posvetio praćenju drugih boraca, a posebno je oko bacio na okršaj Chrisa Weidmana i Lyota Machide koji će se dogoditi ovog vikenda.

Čini se da Cormier iznimno cijeni borca koji je uspio prekinuti vladavinu Andersona Silve u srednjoj kategoriji te smatra kako bi Weidman bio iznimno neugodan protivnik svima i u poluteškoj kategoriji, ukoliko jednog dana uopće odluči doći u nju.

"Weidman je pobijedio Andersona dva puta i on je definitivno najbolji borac u srednjoj, a vjerujem da bi to možda čak mogao biti i u poluteškoj kategoriji. No, protiv Machide mu neće biti lako, on vrlo lukavo svoje protivnike drži na udaljenosti i sprječava ih da ga ruše u parter. Bit će to jako neizvjesna borba", smatra Cormier.

"Jako će biti važno kako će u oktogonu stajati Weidman, mora svoju prednju nogu držati s Machidine vanjske strane, jer tako će dobiti priliku voditi borbu. To će biti presudno kod odluke tko će diktirati pravila u kavezu", uvjeren je Daniel, kojeg možda ove ili početkom iduće godine očekuje prilika za osvajanje titule prvaka u poluteškoj kategoriji.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI