Cormier: Volkan je lud ako misli da će nokautirati, natjerat ću ga da odustane kao i sve ostale!

UFC 30.12.2017 19:24h Autor:

Daniel Cormier i Volkan Oezdemir

Volkan Oezdemir je tek ove godine postao član UFC-a, ali impresivnim nastupima je nakon samo tri borbe osigurao mjesto prvog izazivača i obračun s prvakom poluteške kategorije, Danielom Cormierom, za čiji će se pojas boriti 20. siječnja na UFC 220 priredbi u Las Vegasu.

Oezdemir je je u posljednje dvije borbe oduševio fanove brzim nokautima ponajboljih boraca u diviziji, no čini se da nije uspio impresionirati Cormiera, koji je u svojoj karijeri sve to već vidio.

“Mislim da je to ludost. Ali to je i jedini način na koji on može pobijediti”, rekao je Cormier na press konferenciji za UFC 220 “Ali što ako se to ne dogodi? Mnogi su ušli u borbu misleći kako će me nokautirati. Manji sam od svih. Nisam bodybuilderski tip. Ne izgledam poput tih boraca. I zato misle da će završiti starog DC-a. Ali što se dogodi nakon pet minuta kada vas ja još uvijek pritšćem? I bacam vas na pod i guram vam glavu dolje i ostavljam vas bez daha i rušim vas i prekrijem vam lice tako da ne možete disati. Što se onda dogodi?

“Znate što se onda dogodi. Oni se okrenu, daju vam svoj vrat i predaju borbu. I to će se uskoro dogoditi i Volkanu Oezdemiru.”

Cormier ima razloga vjerovati u svoje tvrdnje. Jedina dva poraza u karijeri upisao je protiv najboljeg borca naše ere, Jona Jonesa, a već je dva puta bez problema savladao jednog od najstrašnijih nokautera u povijesti sporta, Anthonyja “Rumble” Johnsona.

“On je čvrst borac, ali svi su oni čvrsti, zar ne? Već sam se borio s kick- boksačima. Borio sam se s hrvačima. Borio sam se sa snažnim tipovima. Borio sam se s brzim tipovima, krupnim tipovima. Uopće nije bitno. Borit ću se na isti način. Nije nikakva tajna kako ću se ja boriti. Ići ću naprijed, pristisnut ću ga i natjerat ću ga da radi svih 25 minuta.”

“Ako Volkan to može izvesti i pobijediti me, svaka mu čast. Ali ja mislim da on nema to u sebi. Drugi borci jednostavno ne rade naporno poput mene. Ja kao 38-godišnjak radim više od tih frajera kojima je 25, 26, jer ja ne znam za ništa drugo još od djetinjstva.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI