Cormier: To što se ne želim boriti protiv Stipe mu je veliki kompliment! Ali ga se ne bojim!

UFCIZDVOJENA VIJEST 18.10.2018 14:57h Autor:

Miočić i Cormier (screenshot)

Daniel Cormier je svjestan da je Derrick Lewis dobio priliku ispred Stipe Miočića i da se radi o prilično nepoštenom potezu UFC-a. Kao da i sam osjeća dio krivice pa iz intervjua u intervju priznaje da je “Vatrogasac” zaslužio šansu prije Lewisa, ali…

“Realno on ima pravo. Nikada nisam rekao da nema. Ima pravo biti ljut što ne dobiva revanš. Gledajte, ljut je zbog meča s Brockom Lesnarom, a sada se naljuti i zbog Derricka Lewisa. Mislim da mu sve ovo treba zapravo biti jedan veliki kompliment”, izjavio je Daniel Cormier u intervjuu s Arielom Hewlanijem za ESPN.

U nastavku je objasnio što smatra pod “komplimentom”…

“Iako sam imao čak pet tjedana, nije mi bilo idealno prihvatiti meč protiv Stipe Miočića  u tom periodu. Htio sam protiv njega biti svoja najbolja verzija. Toliko je dobar i kvalitetan”, objašnjava.

Lewis bi možda mogao prihvaćanje meča “short notice” shvatiti kao potcjenjivanje?

“Što se Lewisa tiče, pokušavam doći u najbolju moguću formu, koliko je to moguće. Ali opet, jasno je kako do pobjede protiv njega. On me mora nokautirati. Ako izdržim 25 minuta, siguran sam da ću pobijediti u tom meču. A to ne mogu reći za meč protiv Stipe. Mislim da on može učiniti više stvari da pobijedi u meču protiv mene”, iskren je dvostruki UFC prvak koji će uskoro ostati bez svoje titule u poluteškoj kategoriji.

Na kraju je ponovno ponovio tezu o komplimentu, a ne potcjenjivanju…

“Čitavo vrijeme pokušavam dati kompliment tom tipu. Zaista to činim, trudim se. Ne pokušavam ga uvrijediti i reći da bih ga pobijedio svaki put kada se borimo ili nešto slično. Govorim da je on vrhunski borac, a o tome govore i njegove obrane naslova. Zato se i ne želim boriti protiv njega u ovako kratkom razdoblju”, objašnjava DC i dodaje:

“Ali nemojte niti na sekundu misliti da ga se bojim. To je luda ideja. Čitava teorija da ga ja izbjegavam je suluda. Uostalom, ja sam i rekao: Borit ću se protiv njega, samo ne u ovom trenutku!”

Cormier i Lewis su glavna borba UFC-a 230 u Madison Square Gardenu u New Yorku 4. studneog.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI