Cormier šokirao: Ako izgubim od Lewisa, morat ću razgovarati s UFC-om! Ne dam svoj pojas u poluteškoj!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.10.2018 14:22h Autor:

Daniel Cormier

UFC bi se mogao naći u velikim problemima, ako kojim slučajem Daniel Cormier izgubi od Derricka Lewisa u meču za pojas UFC prvaka teške kategorije na UFc-u 230 koli slijedi. O čemu se radi?

UFC je već najavio da će DC ostati bez pojasa u poluteškoj, koji će pripasti ili Jonu Jonesu ili Alexanderu Gustafssonu nakon njihovog meča 30. prosinca u Las Vegasu. No, čelnici elitne promocije nisu računali da ga se Cormier ne bi htio odreći na miran način ukoliko izgubi od Lewisa. Tada bi, naime, ostao bez  oba pojasa, što bi mu vrlo vjerojatno uništilo šanse da se u veljači sučeli s Lesnarom i zaradi golem novac.

U nedavnom intervjuu i dalje dvostruki UFC šampion je potvrdio, ali i šokirao mnoge istom izjavom koja kaže da se u slučaju gubitka pojasa u teškoj planira okrenuti onom u poluteškoj diviziji.

“Zato što, ako izgubim od Derricka Lewisa, tko mi može reći da ne mogu braniti svoj pojas u poluteškoj kategoriji. Ne mogu mi onda reći: Ne možeš to učiniti!”, izjavio je DC i dodao:

“Možda takav rasplet donosi čitavu novu jednadžbu u ovu priču. Ne mogu mi uzeti oba pojasa, ako izgubim samo jedan. Zar ne? Tako da nemam zapravo puno toga za izgubiti u meču s Lewisom jer u rezervi imam još jedan pojas! Gledam tako na tu stvar.”

No, pravo je pitanje što će na to reći Dana White koji vjerojatno smatra da je oduzimanje pojasa Cormieru u poluteškoj gotova stvar.

“Ja sam i dalje prvak u poluteškoj kategoriji, sve do tog meča. Ali ako izgubim svoju titulu u teškoj, spreman sam braniti ovu do 93 kile. Tako da ćemo onda morati razgovarati (s UFC-om op.a)”, jasan je Amerikanac koji zaključuje:

“Moram biti iskren s vama. Tijekom svoje karijere nikada nisam imao problema s UFC-om. Nikada me nisu prevarili. Uvijek su bili dobri prema meni. Tako da se ne brinem. Znam da će me meč protiv Lesnara i dalje čekati i ništa to ne može promijeniti. UFC me nikada do sada nije izradio.”

Za sve postoji prvi put, rekli bi mnogi borci na ovaj posljednji komentar, koji su sami osjetili UFC-ovo nepoštenje na svojoj koži.

UFC 230 se približio na samo desetak dana, a upravo ćemo tamo vidjeti prvi čin ove trilogije. Ukoliko sve bude kako je UFC to zamislio i Cormier svlada Lewisa, neće biti nikakvih problema. U drugom činu će Jones i Gustafsson odmjeriti snage i jedan od njih će postati kralj divizije do 93 kilograma. A na koncu će se u veljači Cormier boriti protiv Lesnara. Ali, ako Cormier izgubi od Lewisa, UFC bi se mogao naći u velikim problemima.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI