Cormier reagirao na Jonesov slučaj: “USADA više ne mora dolaziti kod mene!”

UFCIZDVOJENA VIJEST 20.09.2018 09:50h Autor:

Daniel Cormier

Ne treba čuditi da je Daniel Cormier jedan od prvih koji su zatraženi za komentar “oslobađajuće suspenzije” Jona Jonesa. I on je bio spreman istog i dati.

Naravno, glavna tema je potencijalna treća borba Daniela Cormiera i Jona Jonesa, koja sada postala realnost, iako je ostalo još jako malo do Cormierovog najavljenog umirovljenja. Koliko god se tako nešto činilo borbom koju bi trebalo organizirati i koliko god Cormier često imao Jonesa kao temu svojih izjava, on kaže kako tako nešto trenutno nije opcija.

“Ja sam UFC-ov dvostruki prvak. Govorim o tom tipu samo zato što moram, prešao sam preko toga. Trenutno se držim svog posla i tako sam u međuvremenu postao dvostruki UFC prvak. Znam da su ljudi sada uzbuđeni oko mogućnosti da se ponovno borimo, no ja imam borbu. Imam ugovorenu borbu protiv Brocka Lesnara, zašto bih gledao unazad? Kao natjecatelj, naravno da se želim osvetiti čovjeku koji me dva puta pobijedio, no nema smisla gledati na to. Imam ispred sebe veću borbu, borbu protiv Brocka Lesnara”, izjavio je DC povodom povratka njegovog najvećeg rivala.

Ipak, morao se okrenuti i na USADA-u, odnosno prokomentirati odluku da Jones bude suspendiran na 15 mjeseci, što doslovno znači kako je oslobođen i ima se pravo boriti već ove godine. Na vrlo zanimljiv način je kritizirao agenciju, koju su borbi do sada većinom hvalili kao nekoga tko je očistio sport.

“Situacija je ovakva što se tiče USADA-e. Oni više ne moraju dolazi meni kući u 6 sati ujutro. Koja je svrha toga? Bili su kod mene 15 puta i kažem im da više nemaju potrebu dolaziti, zašto da se zamaraju time, nema nikakve potrebe. Ja neću pasti test, neću napraviti nikakvu pogrešku i neće biti potrebe da sjednem pred njih i govorim kako sam ovog puta ozbiljan te da nisam imao nikakve namjere varati i da se to neće ponoviti. 70 puta otkako sam počeo profesionalno hrvati su me testirali i nikada nisam napravio pogrešku, to zapravo uopće nije teško. Vi ste smiješni tipovi.”

Nije poznato kada bi se Cormier i Lesnar trebali boriti, ali u pitanju je jedan od prvih PPV evenata u 2019. godini. To bi prema planovima trebala biti posljednja Cormierova borba u karijeri, budući da je najavio umiroviti se prije svog 40. rođendana. A taj datum je 20. ožujka.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI