Cormier progovorio o mogućem povratku u tešku kategoriju: “Iz UFC-a su mi već pristupili s nekim idejama”

UFCIZDVOJENA VIJEST 15.08.2017 09:31h Autor:

Cormier vs. Nelson (Twitter)

Daniel Cormier je malo došao k sebi te napokon javno progovorio o teškom porazu kojeg mu je prije nešto manje od tri tjedna nanio Jon Jones. Kao što smo mogli saznati iz ranije izvađenih izjava, DC se još uvijek nema namjeru pozdraviti sa sportom, a njegov najveći rival i dalje mu predstavlja glavnu metu.

Put do treće borbe s čovjekom koji ga je već dva puta porazio neće biti lagan, no bivši prvak zato vjeruje kako bi uz nekoliko dobrih pobjeda, kao i činjenicu da on i Jones promociji donose unosne evente, UFC mogao ispuniti njegovu želju.

Kako stvari stoje, Cormier će odmoriti do kraja ove godine, no to ne znači da s UFC-om nije mogao porazgovarati o idućim koracima. A među tim koracima našla se i opcija njegovog povratka u tešku kategoriju, kategoriju u kojoj je još uvijek neporažen sa savršenim omjerom od 13 pobjeda iz isto toliko nastupa u njoj. DC ne isključuje tu opciju, no čini nam se kako se iz njegovih izjava može iščitati da je ostanak u poluteškoj trenutno realniji ishod.

“Zbilja sam se ‘skupio’ i tako udaljio od teškaša. Bio sam veći lik kada sam nastupao u teškoj, ali razmislio bih o svemu. UFC me cijeni i iskreno, već su me kontaktirali s nekim idejama o mojim idućim borbama, no ja sam im poručio da trebam vremena. Ovdje sada postoje opcije u teškoj i one u poluteškoj kategoriji.

Očigledno, borba s Jimijem Manuwom je ona koja bi se mogla dogoditi. Volkan Oezdemir je učinio fantastičan posao za sebe. Riječ je o kul liku, ali ako je preko njega najlakši put prema borbama koje želim, onda ću to i učiniti. Tako da se ovdje radi samo o tome što će biti moja konačna odluka. Sada sam došao do onog trenutka u karijeri gdje je UFC jako otvoren za puno mojih prijedloga. Zadnje dvije i pol godine, otkako sam se prvi put borio s Jonesom, predvodio sam evente ili imao ključne borbe na njima, prodao sam milijune i milijune PPV-a, a s tim dolazi i poštovanje od organizacije”, zaključio je Cormier u razgovoru s Arielom Helwanijem.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI