Cormier priznao: Uhvatila me panika zbog kila!

UFCIZDVOJENA VIJEST 19.05.2015 10:17h Autor:

Daniel Cormier

Niti kriv, niti dužan – upravo tako je Daniel Cormier dobio novu drugu priliku postati UFC prvak u poluteškoj kategoriji. I to meč za mečem. Tome je kumovala kontroverzna narav donedavnog šampiona Jona Jonesa i njegov najnoviji skandal zbog kojeg je detroniziran.

No, iako sretan zbog nove ukazane šanse, DC priznaje da ga je uhvatila panika i to zbog skidanja kilograma.

"U tom trenutku sam morao vjerovati u svoje sponzore, svoje sponzore za prehranu jer me uhvatila panika. Jednostavno sam paničario. Nisam htio preko noći skinuti 7-8 kilograma jer bi se osjećao jako loše ostatak kampa", priznao je Cormier koji, kako znamo, voli "pojesti".

"Učiš iz svojih grešaka. Kada sam izgubio od Jonesa imao sam 14 tjedana do sljedećeg meča. Sjedio sam kod kuće i mislio si, 'ma napravit ću kamp od osam tjedana'. Krenuo sam ranije, no radio sam lagane stvari. Ništa intenzivno. Onda su me nazvali i rekli da imam meč. Tada sam bio tri tjedna u ozbiljnom treningu pa možete izračunati da sam ukupno imao sam šest tjedana kampa umjesto osam. No, to je ok", kaže ovaj sjajni hrvač.

Kilaža je ipak bila problem.

"Morao sam vjerovati da to mogu. Ako ne pazim s hranom, popnem se do 110 kilograma. Imao sam 106 ili 107. Svi su mi rekli da se opustim i bili su u pravu. Jedan tjedan sam pao na oko 100 i krenulo je. Treba samo pripremiti tijelo i ide to…"

Dvoboj Cormiera i Johnsona možete pogledati ekskluzivno na Fight Channelu i to u noći sa subote na nedjelju 24. svibnja na UFC-u 187.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI