Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cormier podijeljenom odlukom savladao Gustafssona, Bader bolji od Evansa, a Pena od Eye | Fight Site

Cormier podijeljenom odlukom savladao Gustafssona, Bader bolji od Evansa, a Pena od Eye

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.10.2015 10:21h Autor:

Daniel Cormier i Joe Rogan

Daniel Cormier i Alexander Gustafsson odradili su teških pet rundi, nakon kojih je Cormier ipak uspio obraniti svoj pojas, konstantnom agresijom došavši do sudačke odluke u svoju korist. Ryan Bader je odradio najbolji nastup karijere, gdje je kroz sve tri runde bio bolji od Rashada Evansa, a Julianna Pena bila je bolja od Jessice Eye, u jednoj izjednačenoj i napetoj borbi.

Sjajan program, koji je sadržavao 12 dinamičnih i izjednačenih borbi, ponudio je UFC 192 u Houstonu, no ono glavno ipak su ponudile glavne dvije zvijezde eventa. Daniel Cormier je obranio pojas UFC-ovog prvaka u poluteškoj kategoriji nakon pet rundi, i to podijeljenom odlukom sudaca, što dovoljno govori u prilog tome koliko je borba bila izjednačena. 

Cormier je bolje krenuo te je već krajem prve minute prve runde došao do rušenja, koje mu je donijelo kontrolu kroz cijelu prvu rundu. Gustafsson ipak nalazi pravi odgovor u drugih pet minute, kad je izborio stand up kroz cijelu rundu, gdje je uspješno eskivirao i pogađao iz kontre, ostavivši Cormieru kontrolu sredine kaveza. U posljednjoj je minuti Gustafsson čak uspio srušiti Cormiera, što je iznenadilo i kut prvaka, koji je odmah potvrdio kako je u rundama 1:1.

Treća runda je nastavila gdje je stala prethodna. Stand up borba, u kojoj je Cormier agresivniji i kontrolira sredinu, dok Gustafsson pokušava anulirati pokušaje te pronaći prostor za plasirati udarac. Ostao je dojam kako je Cormier bio bolji, usput raskrvarivši Šveđaninu nos, no posljednja minuta protekla je u znaku izazivača, koji je ozbiljno uzdrmao Cormiera te krenuo u napad, no za ozbiljniju štetu poprilično iznenađenom Cormieru nije bilo vremena.

Posljednje dvije runde su rezultirale i s puno zvižduka iz publike, budući da se nastavilo isto. Cormier je kontrolirao sredinu te bio agresivniji, dok je Gustafsson bježao od svake situacije gdje bi moglo doći do klinča ili otvorene borbe. Stvorio se tako dojam da je četvrtu rundu Gustafsson napravio više, ali u posljednjoj, kad je trebalo dati onaj posljednji gas, ipak više nije mogao te je primio još nekoliko ozbiljnih udaraca.

Na kraju je jedan sudac četiri runde presudio u korist Cormiera, jedan je tri runde ipak dao Gustafssonu (druga, treća i četvrta vjerojatno), dok je presudio treći sudac, po kojem je Cormier bio bolji u tri runde te je tako zadržao pojas prvaka, odnosno prvi put ga je obranio.

A idući protivnik Cormiera mogao bi biti Ryan Bader, no dosta toga će ovisiti i o tome kad se poželi vratitti Jon Jones. Bader je odradio borbu suprotno od svih prognoza, gdje je radio dovoljno da bi mu pripale sve tri runde protiv povratnika u kavez, bivšeg prvaka Rashada Evansa. Bader je ponovno bio daleko od atraktivnog borca, no njegov stil mu donosi velike pobjede, a ova mu je vjerojatno najveća u dosadašnjoj karijeri.

Svih pet borbi glavnog programa otišle su do sudačkih odluka, a za dvije možemo reći da su protekle podjednako, iako su se održali u najtežoj i najlakšoj kategoriji. Ruslan Magomedov je iskoristio svoju prednost u visini i dužini ekstremiteta, kao i sjajan rad nogu, da bi savladao Shawna Jordana, a kvalitetu je prezentirao i Joseph Benavidez, protiv Alija Bagautinova, no također u jednoj jako slaboj i pasivnoj borbi.

Zato pasivna nije bila ona između Julianne Pene i Jessice Eye. Već od prve sekunde su djevojke krenule žestoko, a da nismo imali rat Cormiera i Gustafssona, sigurno bi svaka bila bogatija za 50.000 dolara bonusa za borbu večeri. Tako je odrađena prva runda, za koju se može reći da je bila najizjednačenija. Pena je dva puta došla do rušenja i kontrole, no Eye je izgledala jako opasno iz guarda, gdje je bilo nekoliko pokušaja poluga ili gušenja. Eye je odlično nastavila u drugoj, gdje je prvo bila puno bolja u stand upu, a nakon toga nastavila raditi i na podu. Ipak, u posljednjoj minuti runde nehotično pogađa Penu koljenom u glavu, a sudac joj oduzima bod, i to u rundi gdje je prezentirala totalnu dominaciju. Taj je bod vjerojatno jako loše djelovao na Jessicu, koja u posljednju rundu nije ušla kao u prve dvije te je Pena uspješno odradila posao, a sudačke su kartice rekle kako je sva tri puta dobila i prvu rundu. Tako je došla do svoje najvrijednije UFC pobjede.

I uvodni program bio je atraktivan i prepun sjajnih borbi. Yair Rodriguez je potvrdio svoj potencijal protiv Daniela Hookera, koji je imao prednost u kontroli, no Rodriguez je bio bolji u svemu ostalom. Možda malo preuvjerljiva pobjeda prema bodovima, no apsolutno zaslužena. Dva najbolja nokauta pripaju Albertu Tumenovu i Adrianu Martinsu. Tumenov je bio agresivan i atraktivan te je već u prvoj rundi završio Alana Joubana, a Adriano Martins je prekrasnih desnim krošeom na pod poslao Islama Makhacheva. Rose Namajunas je također prezentirala svoju impresivnu tehniku, kad se Angeli Hill popela na leđa te ju savladala gušenjem.

Prve borbe prošle su u znaku mladih boraca, prije svega Sagea Northcutta, koji je potvrdio hype koji se počeo stvarati oko njega. Franka Trevina je prvo pogodio serijom, nakon toga ga bacio te završio laktovima i to sve u prvoj minuti borbe. Drugi uspješni mladi lav bio je Sergio Pettis, došavši do pobjede odlukom protiv bivšeg izazivača Chrisa Cariasa. Treći mladi borac, Viktor Pesta ipak nije uspio savladati Derricka Lewisa. Čeh je bio uvjerljivo bolji prve dvije runde, no Lewis je u posljednjoj sačekao priliku i došao u full mount, a vjerojatno nema borca na svijetu koji će se iz te pozicije protiv "Black Beasta" uspjeti izvući. Tehnički nokaut Lewisa i pobjeda pred domaćom publikom u Houstonu.

UFC 192 – Rezultati

Daniel Cormier (c) def. Alexander Gustafsson – podijeljkena sudačka odluka (48-47, 47-48, 49-46) 
Ryan Bader def. Rashad Evans –  jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-27) 3
Ruslan Magomedov def. Shawn Jordan – jednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28, 30-27) 
Joseph Benavidez def. Ali Bagautinov j- ednoglasna sudačka odluka (30-27, 29-28, 30-27)
Julianna Peña def. Jessica Eye – jednoglasna sudačka odluka (29-27, 29-27, 29-27) 


Yair Rodríguez def. Dan Hooker – jednoglasna sudačka odluka( 30-27, 30-27, 30-26)
Albert Tumenov def. Alan Jouban TKO (R1, 2:55)
Adriano Martins def. Islam Makhachev KO (R1, 1:46)
Rose Namajunas def. Angela Hill – SUB (R1, 2:47)

Sage Northcutt def. Francisco Trevino TKO (R1, 0:57)
Sergio Pettis def. Chris Cariaso – 
jednoglasna sudačka odluka(29-27, 29-27, 29-28) 3 5:00
Derrick Lewis def. Viktor Pešta TKO (R3, 1:15)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI