Cormier: Pobjedom protiv Stipe ću postati najbolji P4P borac svijeta, u to nema sumnje!

UFCIZDVOJENA VIJEST 17.05.2018 14:44h Autor:

Daniel Cormier i Stipe Miočić

Kako se bliži termin njihovog međusobnog obračuna, Daniel Cormier je sve žešći prema Stipi Miočiću, unatoč tome što postoji ogromno poštovanje između dva borca. Pa mu je tako nedavno preko društvenih mreža poručio:

“Spavaj s tim pojasom svaki dan do borbe, jer on nakon nje odlazi sa mnom u San Jose. Drag si mi, ali moram te razbiti. Prijatelji možemo biti nakon borbe”, napisao je tada DC.

U srijedu je dao intervju za FLOCombat u kojem se ponovno osvrnuo na meč koji slijedi u glavnoj borbi UFC-a 226. Prvak u poluteškoj kategoriji je uvjeren da bi pobjednik tog dvoboja trebao biti najbolji P4P borac u UFC-u, ali i općenito najbolji MMA borac na planetu.

“Tako bi to trebalo biti. Stipe i ja smo rangirani kao 3. i kao 4. borac svijeta po P4P ljestvici u ovom trenutku. Koliko uopće možeš biti bolji od toga?”, objašnjava DC i dodaje:

“Kada govorimo o nekim relacijama u ovom sportu, kada govorimo o atleticizmu, o važnosti za čitav sport u ovoj samo jednoj borbi… To je nevjerojatno! Tako sam sretan jer sam dio ovoga.”

Osim toga, jasno je kako Amerikanac nema što izgubiti u ovom meču. Čak i da bude poražen, ostaje mu titula prvaka u poluteškoj kategoriji i nitko mu neće zamjeriti što je izgubio od šampiona više divizije. Ako pobijedi, samo jednim slavljem će obrisati oba poraza protiv Jonesa i zaokružiti svoju karijeru na najbolji mogući način.

“Ovaj meč će mi pružiti sve što sam planirao. Ako uspijem ovo odraditi kako sam zamislio, sve što sam ikada želio, sve čemu sam se ikada nadao, ne samo da će postati realnost, nego će to biti sada moja istina, moje dostignuće. Tada mogu iskreno reći, bez ikakvih rezervi, da sam jedan od najboljih MMA boraca koji su ikada postojali”, smatra Cormier i zaključuje:

“A svi ostali mogu reći: Znate li što je taj čovjek sve postigao? Sada ima pravo tvrditi da je najbolji jer je to zaslužio.”

Miočić i Cormier će odmjeriti snage u glavnoj borbi UFC-a 226 koji je zakazan za 8. srpnja i američki Las Vegas. Vjeruje se da će to biti najveći UFC meč u 2018. godini.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI