Cormier: Pobjedom protiv Miočića sam konačno izašao iz Jonesove sjene, što se mene tiče ne moramo se boriti treći put

UFCIZDVOJENA VIJEST 01.01.2019 17:45h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier je imao i više nego uspješnu 2018. Osim što je obranio naslov u poluteškoj, “DC” je u prošloj godini također osvojio i obranio pojas u teškoj kategoriji čime je postao dvostruki UFC prvak, ali još bitnije, konačno izašao iz sjene svog velikog rivala Jona Jonesa.

Gostujući kod Areila Helwanija na ESPN-u Cormier se osvrnuo na povijesni uspjeh i objasnio koliko mu je značilo osvajanje drugog naslova za njegovu ostavštinu.

“Finale hrvačkog prvenstva, poraz na olimpijskim igrama, dva poraza od Jonesa- sve su to prilike koje sam zaslužio, ali nikada nisam zaslužio taj jedan trenutak gdje je sav sjaj na meni”, rekao je Cormier. “Čak i kao poluteškaški prvak sam imao drugu najdužu vladavinu nakon Jonesa. Znači i u tom sam segmentu živio u Jonesovoj sjeni. Ali kada sam nokautirao Stipu Miočića, najboljeg teškaša svih vremena, to mi je omogućilo da konačno dođem na svoje i uistinu budem glavna faca i sva moja postignuća prije su na drugom mjestu naspram tih posljednjih pobjeda u teškoj kategoriji.”

Kraj godine označio je povratak Jona Jonesa sa suspenzije koju je zaradio zbog pozitivnog doping testa nakon što je u srpnju 2017. nokautirao i po drugi put porazio Cormiera. Na UFC-u 232 prošlog vikenda Jones je porazio Alexandera Gustafssona i povratio naslov poluteške kategorije kojeg se Cormier samo dan ranije odrekao. Jones je zatim prozvao Cormiera na treću borbu, ali prvak teške kategorije nema potrebu više mu se dokazivati.

“Što se mene tiče do te borbe uopće ne mora doći Ako se dogodi- dogodi se. Ja više ne jurim za tim tipom. Neću dopustiti da mi karijera ovisi o postupcima tipa koji me dvaput porazio, ali svaki put kad sam izgubio postojali su nekakvi problemi vezani uz borbu. Ja znam što sam ja postigao i gdje stojim u povijesti ovog sporta.”

Cormier se planirao umiroviti u ožujku prije 40. rođendana borbom u teškoj kategoriji protiv Brocka Lesnara iako priznaje da će zbog ozljeda možda morati pomaknuti datum svog umirovljena.

“Meni odgovara kako god se stvari budu odvijale u idućoj godini. Bio sam zadovoljan s činjenicom da ću završiti karijeru u ožujku. Trebao se boriti 2. ožujka i to mi je trebala biti oproštajna borba. Sada imam neke ozljede koja me muče i ne znam hoću li zbog toga morati stvari malo pomaknuti, ali vidjet ćemo.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI