Cormier otkrio: UFC nam je naredio da ne pričamo u eteru o stafilokoknoj infekciji Leeja

UFCIZDVOJENA VIJEST 16.10.2017 10:27h Autor:

Kevin Lee

Daniel Cormier bi mogao “upasti u nevolje” sa svojim poslodavcem Ultimate Fighting Championshipom. Tu ne govorimo o njegovoj borilačkoj ulozi koju vrlo uspješno odrađuje u toj promociji, tu govorimo o njegovom komentatorskom dijelu posla.

Cormier je, naime, zajedno s Joeom Roganom uživo komentirao UFC 216 koji smo prije desetak dana pratili iz Las Vegasa. U trenutku kada je izazivač u lakoj kategoriji Kevin Lee izašao u Octagon, iskusno Roganovo oko je primjetilo da Lee ima kvrgu na prsima koja je izgledala kao infekcija stafilokokom. UFC prvak je uživo u eteru potvrdio da mu se to također čini kao opaka bolest koja vam doslovno jede meso, a koja se obično širi po borilačkim dvoranama.

To se očito nije svidjelo producentima i ljudima koji vuku konce iza kulisa pozornice, pa su im na uho šapnuli da ne spominju infekciju. Cormier je i taj podatak sada otkrio javno, što će zasigurno samo dodatno naljutiti njegove šefove u UFC-u.

“U tom trenutku smo uživo u eteru i Rogan pita: ‘Je li to infekcija stafilokokom?’ Netko mi u slušalicu kaže, ne znam tko je to bio: ‘ne govori ništa’. U glavi sam si pomislio: ‘koji kurac se događa?’. Pomislio sam si ‘da kažem nešto ili ne?’. Ali na kraju si nisam mogao pomoći i rekao sam javno da se radi o infekciji. Radi se o velikoj crvenoj kvrgi, što jasno ukazuje upravo na to. Od trenutka kada je skinuo svoju majicu, znali smo da je taj dečko u velikim problemima. Jer je njegova infekcija bila u podmakloj fazi. Da bi bio bolje, jedino što može napraviti jest uzeti jake antibiotike. Ali opet, ako uzmeš antibiotike, onda ti pati fizička priprema i ne možeš se dobro spremiti”, objašnjava UFC prvak koji nije otkrio je li kasnije “dobio po prstima” od UFC-a.

“Kada imaš ovu bolest, ne možeš previše učiniti da bi se osjećao bolje. Jedino antibiotici. To utječe na skidanje kilograma, utječe na tvoju sposobnost nastupanja općenito, utječe na trening, na sve. Ako si u procesu treniranja i samo primjetiš da bi mogao imati stafilokoknu infekciju, sve staje, krećeš s lijekovima i liječiš se. Kada si tjedan dana prije borbe, nemaš taj izbor. Što god napraviš stvar se samo pogoršava”, dodao je Cormier o ovoj temi govoreći u svom “Talk and Talker” podcastu.

I Rogan, ali i Cormier su unatoč upozorenjima svojih producanata još u nekoliko navrata u eteru naglašavali da Lee vrlo vjerojatno boluje od stafilokokne infekcije. Kasnije je to potvrđeno, a očito je kako je UFC to želio sakriti od javnost.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI