Ovako je Dana White ‘navukao’ Cormiera na meč sa Stipom (VIDEO)

UFCIZDVOJENA VIJEST 03.02.2018 12:14h Autor:

Stipe Miočić i Daniel Cormier

Kada je 29. srpnja prošle godine napustio Anaheim, Daniel Cormier nije ni slutio da će već šest mjeseci kasnije dobiti ponudu za meč u kojem može ispisati povijest.

Aktualni UFC-ov prvak iz poluteške kategorije potišten je napustio oktogon nakon drugog susreta s Jonom Jonesom i vjerovao je kako je upravo tim porazom (koji će nešto kasnije biti pretvoren u ‘no contest’ zbog Jonesovog pada na doping testu) dotaknuo svoje dno.

Jonesovom diskvalifikacijom Cormieru je vraćen pojas, a uslijedila je obrana i istog u dvoboju s opasnim nokauterom Volkanom Oezdemirom. Iste večeri u Bostonu je svoju titulu, po rekordni treći put, obranio Stipe Miočić i upravo je Dana White u jednom takvom raspletu vidio priliku za organizacijom velikog i fanovima privlačnog meča.

U razgovoru s medijima koji su sinoć prisustvovali UFC-ovoj promociji 27. sezone The Ultimate Fightera, a samim time i glavnoj borbi UFC 226 eventa, DC otkriva kako ga je predsjednik najmoćnije MMA organizacije ‘navukao’ na meč sa Stipom. Naravno, novac je odigrao svoju ulogu, ali Cormiera je puno više od vrijednih komadića papira privukla prilika za jednim toliko izazovnim nadmetanjem.

“Dana je uporan lik, a postoje načini da se neke stvari zaista dogode. Već jako dugo radim za njega i on razumije da za mene… gledajte, ja volim novac i očito je da želite zaraditi kad radite ovakve stvari, ali u konačnici se radi o nadmetanju i tako se on dotaknuo onoga za što je znao da će izazvati moju reakciju. Tako je odjednom počeo spominjati stvari poput ‘povijesti’ i ‘ti možeš ispisati povijest ako ovo izvučeš’, a to su stvari koje privuku moju pozornost. Poslušao sam ga, razmislio o tome i sada smo ovdje”, otkrio je Cormier novinarima.

U nastavku druženja s novinarima DC je još jednom prepričao razgovor koji su on i Stipe vodili prije prihvaćanja ovog dvoboja.

Prvaci po prvi puta licem u lice: Pogledajte sučeljavanje Miočića i Cormiera (VIDEO)

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI