Cormier o Stipinoj snazi: Bilo me strah njegovih udaraca, ali zapravo uopće ne udara tako jako

UFCIZDVOJENA VIJEST 09.07.2018 20:52h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier otkrio je i nešto o tome kada se njemu pojavila veća razina samopouzdanja tijekom borbe protiv Stipe Miočića, odnosno što je bio njegov najveći strah i kada ga je uspio pobijediti.

Cormier je odradio gostovanje na FOX Sportsu, gdje je otkrio neke vrlo zanimljive detalje o svojoj pobjedi nad Stipom Miočićem. Zapravo, glavno pitanje bilo je ono o tome kako je došlo do strategije koju je proveo u djelo, odnosno do toga da je nokautirao Miočića upravo na način koji je najavljivao samo dan prije borbe.

“Promatrali smo ga i prepoznali smo neke stvari koja radi, a koje nisu dobre. Onda smo rekli sami sebi, zašto to ne iskoristiti? Ionako se često borim u klinču pa mi to odgovara”, objasnio je Cormier, koji je onda dodao nešto i o tome zašto je gotovo tri minute bio rezerviran. Iz toga što je rekao bi se dalo zaključiti kako je ciljano bilo prepustiti Miočiću inicijativu, ali da nije bilo ciljano tako brzo pokušati ju preuzeti. No, dogodilo se nešto što nije očekivao, a što je išlo u prilog:

“Moj je najveći strah bio taj što je on veliki tip koji svoje protivnike tjera na spavanje. Bojao sam se da toliko jako udara. No, kada me je pogodio, iznenadio sam se. Bilo je ludo, rekao sam sam sebi da je to ništa. Onda sam znao da mogu krenuti na njega, a kada ja krenem na nekoga, to je drugačija stvar.”

Ipak je onda još malo detaljnije objasnio cijeli plan, ali je otkrio i kako je došlo do toga da je na dan borbe bio teži od svog protivnika.

“Plan je bio da imam četiri ili pet kilograma manje nego što sam imao u borbi, no na treningu sam desnom nokautirao neke borce. Onda su mi rekli da je to u redu i da ostanem takav kakav jesam. Moj trener boksa, Rosendo Sanchez, mi je rekao da zna koliko sam dobar u klinču i primijetio je što mogu napraviti. Tako smo složili strategiju na to da ga gađam kada izlazi iz klinča. Trebalo je samo imati dobar tajming, pogoditi dobar trenutak. Prvi dio borbe sam iskoristio da osjetim njegovu brzinu, da osjetim njegovu snagu, a kada sam to uspio, mogao sam preuzeti kontrolu. Već direktima sam mu napravio podosta štete i oštetio sam mu oko, a kada sam ga pogodio pravim udarcem, bilo je gotovo”, rekao je DC koji je i više nego presretan što je ušao u povijesti MMA-a i što je postigao nešto što nije nitko do sada, biti prvakom dvije najteže UFC-ove kategorije odjednom.

Cormier si je ovim izborio priliku da u iduće dvije borbe zaradi najveći novac u karijeri, odnosno da se bori protiv Brocka Lesnara. Borba je to koja pravim MMA fanovima, onim pasioniranim koji prate svaki event, nikako neće dobro “sjesti”, no isto tako borba koja će one druge dovesti pred ekrane. Niti jedan teškaš u UFC povijesti nije prodavao niti blizu prijenosa koliko je to radio Brock Lesnar. Uostalom, UFC mu je prvi napad na titulu dao kada je imao profesionalni skor 2-1, a sada će ga dobiti unatoč tome što ima dva poraza u nizu te što mu posljednja pobjeda datira još iz 2010. godine. Njegova popularnost jednostavno je takva da on to može. A Cormier se nikako neće buniti. On će samo prihvatiti ponuđeno. Uostalom, do kraja karijere ostalo mu je samo dvije borbe.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI