Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cormier nema milosti: Oštro prema klupskom kolegi varalici Magomedovu! | Fight Site

Cormier nema milosti: Oštro prema klupskom kolegi varalici Magomedovu!

UFCIZDVOJENA VIJEST 04.04.2019 19:37h Autor:

Ruslan Magomedov

Ruslan Magomedov je prvi UFC borac koji je doživotno suspendiran od strane USADA-e! Razlog ovako drakonske kazne jest odbijanje novog testiranja nakon što je u prošlosti već dva puta pao na doping testovima 2016., a zatim i 2018. godine!

No, ako ste mislili da će UFC prvak i klupski kolega Magomedova iz AKA dvorane Daniel Cormier stati na njegovu stranu, prevarili ste se. Legalist kakav jest – DC je “pokopao” Rusa do kraja!

Nekad najveći teškaški UFC potencijal dobio doživotnu suspenziju!

“To je ludo! Nitko ne bi trebao raditi ta ilegalna sra..a! Neovisno o tome je li moj klupski kolega ili ne! To nije u redu! Na što je pao?”, napisao je Cormier na svom službenom Twitteru komentiravši vijest da je Magomedov prvi UFC-ovac koji je doživotno suspendiran od strane USADA-e.

UFC prvak je posebno osjetljiv na korištenje dopinga upravo radi njegovog najvećeg suparnika Jona Jonesa. “Bones” je i dalje gotovo konstantno pozitivan na metabolite turinabola i prema pravilima on se ne bi smio natjecati. Ipak, novac koji donosi UFC-u je previše bitan pa su mu poslodavci spremni progledati kroz prste i pustiti ga da se bori.

32-godišnji ruski borac iz Dagestana svoj je prvi prekršaj napravio 2016. godine. U rujnu te godine uzet mu je uzorak koji je na kraju bio pozitivan na ostarin. Kako je riječ o jednom od najgorih doping prekršaja, uslijedila mu je suspenzija u trajanju od dvije godine. Ona mu je istekla u rujnu prošle godine i sve je bilo spremno za povratak. No, uslijedio je novi doping pad. USADA je o tome danas obavijestila na svojim službenim stranicama.

Magomedov je svoj veliki povratak trebao imati u studenom na UFC 230 eventu, no odjednom je uklonjen s programa koji se održavao u Madison Square Gardenu. Tadašnja službena izjava od strane njegovih predstavnika bila je kako su u pitanju problemi s dobivanjem vize. Fanovi su očekivali idući datum, a kada se nije našao niti na priredbi u Pragu niti ovoj koja se 20. travnja održava u St. Petersburgu, krenuli su upiti. Odgovor na njih došao je danas, ali ne onakav kakvom su se nadali. Magomedov je bio pozitivan na doping testu odrađenom na uzorku uzetom 10. listopada prošle godine. Tada je bio pozitivan na metobolite methyltestosterona, stanozolola i stanozolol-gluconorida. Sve tri navedene supstance pripadaju grupi anaboličkih steroida.

Treći prekršaj napravio je početkom veljače ove godine kad je odbio dati uzorak. To je bilo tijekom istrage oko ovog prekršaja. Odbijanje davanja uzorka je po pravilima USADA-e izjednačeno s doping padom i službeno mu se računa kao treći prekršaj. Danas je proces završen te mu je USADA izrekla doživotnu zabranu nastupa. Temeljem toga, uskoro bi trebao biti uklonjen i s UFC rostera.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI