Warning: mysqli_num_fields() expects parameter 1 to be mysqli_result, boolean given in /home/fight1/public_html/wp-includes/wp-db.php on line 3182
Cormier najavio točan termin kraja karijere! | Fight Site

Cormier najavio točan termin kraja karijere!

UFCIZDVOJENA VIJEST 23.01.2018 09:22h Autor:

Daniel Cormier

Daniel Cormier je proteklog vikenda u Bostonu obranio pojas UFC prvaka u poluteškoj kategoriji pobijedivši prekidom u drugoj rundi Volkana Oezdemira. U njegovoj glavi, on je nanovo osvojio pojas pošto je u posljednjem meču na UFC-u 214 poražen prekidom od Jona Jonesa. Kasnije mu je titula vraćena nakon što je Jones pao na doping testu, no u Cormierovoj glavi on je tek na UFC-u 220 ponovno zasjeo na tron.

U razgovoru za emisiju The MMA Hour, Amerikanac je u ponedjeljak potvrdio kako će karijeru završiti do ožujka 2019. godine. Taj mjesec je, naime, javno postavio kao zadnji u profesionalnoj MMA karijeri i od njega ne misli odustajat.

“Kada dođe ožujak, imat ću maksimalo 12 mjeseci karijere ispred sebe. Završit ću je do ožujka 2019. godine. Nakon toga se više neću boriti”, izjavio je DC.

U ožujku će Cormier napuniti 39. godina, pa je jasno zašto je ožujak iduće godine postavio kao krajnju granicu. Tada će ući u peto desetljeće života, a smatra da mu onda više neće biti mjesta među UFC-ovom konkurencijom.

“Gotov sam, kada budem napunio 40, više se neću boriti. I neću se vraćati. Neću umjetno stvarati hype s najavama o povratku i slično. Ne. Završit ću karijeru. Već sam to više puta ponovio…imao sam sjajan život u sportu. Obožavao sam svaki njegov dio. Moja obitelj je evoluirala oko sporta. Ne samo moja obitelj. Mislim da je vrijeme da se posvetim mojem Danijelu i mojoj Marquiti. Vrijeme je da postanem centar našeg obiteljskog kruga i da budem jedan od onih ludih očeva koji sjedne pored tebe i hvali se svojom djecom”, objašnjava Cormier svoju odluku.

UFC prvak je ponovio da mu meč protiv Stipe Miočića u teškoj kategoriji nije prioritet, iako nije kategorički odbio takvu mogućnost.

“Samo žele da se borim protiv tih velikih likova. To nije na mom radaru u ovom trenutku, shvaćate? Pokušat ću što prije saznati što me muči oko te ozlijeđene ruke i onda ću razmišljati o tome što je sljedeće. Nije da se borim protiv malih tipova, pa pogledajte Alexandera Gustafssona. On bi mogao biti teškaš. Tako da se ne moraš samo boriti protiv teškaša da bi se borio protiv većih likova. Tako da ću se sada malo opustiti i vidjeti što je sljedeće. Što se nudi kao novi izazov…”, objašnjava Cormier i za kraj komentira ono što bi javnost mislila da je savršen scenarij za njegov kraj karijere. A to su mečevi protiv Gustafssona i Jonesa…

“Nije mi bitan taj scenarij jer ako krenem razmišljati o tome i pomislim ‘Bilo bi super da pobijedim Gustafssona u srpnju i Jonesa u prosincu’, onda će ovaj trenutak ovisiti o njima. Ali ja tako ne želim razmišljati. Jer ovo je moja priča, ne njihova.”

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI