Cormier najavio još dvije borbe i dodao: “Ne mislim kako i dalje trebam biti fin prema Stipi”

UFCIZDVOJENA VIJEST 07.05.2019 00:21h Autor:

Cormier i Miočić

Daniel Cormier gostovao je u showu Ariela Helwanija na ESPN-u, gdje je najavio nadolazeću borbu protiv Stipe Miočića. Prokomentirao je sve što se događalo od prve borbe njih dvojice do danas te kako je to djelovalo na njegovo mišljenje o Miočiću. Osim toga, otkrio je kako bi mu taj revanš, koji će se održati 17. kolovoza, mogao biti pretposljednja borba u karijeri.

Cormier je na početku razgovora objasnio zašto je revanš dogovoren tako brzo nakon što je postalo jasno da se Brock Lesnar neće vraćati u UFC. Rekao je kako jednostavno nije bilo druge opcije za njega osim borbe protiv Miočića. Imena poput Francisa Ngannoua ili Juniora Dos Santosa ga nisu zanimala.

“To je morao biti samo i jedino on, zbog svega što je napravio prije naše borbe. Ne možete ignorirati sve sjajne stvari koje je postigao u ovoj diviziji. Osvojio je pojas na onakav način i onda ga tri puta obranio. Osim toga, uvijek je glasio za dobrog tipa koji radi puno pozitivnih stvari. Od početka sam znao, ukoliko se ne budem borio protiv Brocka, to mora biti Stipe”, otkrio je Cormier.

Ono što će ovog puta biti drugačije je stav i ponašanje Cormiera prema Stipi. Prije prve borbe bili su u jako dobrim odnosima. Trenerske uloge u Ultimate Fighteru odradili su prijateljski, no nakon borbe se sve promijenilo. DC smatra kako Stipe zapravo nije bilo pošten prema njemu, budući da je prije borbe već bilo dogovoreno što će se dogoditi pobjedniku. Iznio je i svoj stav o tome što je Miočić odlučio čekati, odmarati i zahtijevati revanš.

“Ne sviđa mi se njegov pristup. Mislim da se trebao boriti, jer je toliko dobar borac da bi i u ovih godinu dana zadržao svoju poziciju. Nakon ovoga, više ne osjećam potrebu biti fin prema njemu. Cijelo vrijeme sam mu davao pravo na revanš, ali bilo je tu drugih stvari. Imali smo takvih razgovora s organizacijom i sve se znalo. On je bio zadovoljan s onim što smo dogovorili, kao i ja. Na kraju se ponašao kao da ja radim nešto nepošteno prema njemu nakon što sam pobijedio u našoj borbi. Mislim da on nije bio pošten prema meni. Nisam radio ništa njemu nažao, ponašao sam se onako kako smo se dogovorili da ćemo napraviti nakon borbe. Kad se borba ugovorila, bilo je vrlo jasno da postoji ideja prema kojoj će se pobjednik boriti protiv Brocka Lesnara. Vjerujem kako bi on napravio isto što i ja”, objasnio je zbog čega se promijenio njegov stav, a onda je odmah povukao parelelu sa sobom u sličnoj situaciji.

“Sjećam se kad sam izgubio od Jonesa. Istog trenutka krenuo sam ugovarati borbu protiv Ryana Badera, da se što prije vratim i izborim novu borbu. Na kraju se Jonesu dogodilo ono što se dogodilo i ja sam se borio protiv Rumblea za titulu. Ali, čim sam izgubio, tražio sam najbrži način kako da ponovno dođem do te borbe, nisam sjedio i kukao. Išao sam se izboriti za ono što želim.”

Iako ovog puta brani nešto što je već osvojio i pobjedu koju je već ranije ostvario, smatra kako neće imati problema s motivacijom. Nije mu još puno nastupa preostalo i ne namjerava se opustiti niti jednog trenutka sve dok konačno ne odluči kako je njegova karijera gotova. Pokušat će i ne razmišljati o tome na koji bi način volio doći do pobjede.

“Sve dok sam spreman, bit će u redu. Bit ću motiviran za borbu. Jedino, ne znam na koji način ga mogu pobijediti bolje i impresivnije nego što sam to napravio prošli put. Važno će mi biti samo doći do pobjede. Ukoliko to bude odlukom, neka bude odlukom. Ono je bila posebna stvar, nokautirao sam najuspješnijeg teškaškog prvaka u povijesti. Namjeravam ga opet pobijediti i uvjeren sam da mi stilski odgovara. Kako je borba prolazila, tako sam ga sve više osjećao.  Siguran sam da sam bolji borac od njega”, otkrio je svoje razmišljanje.

Zbog ozljede leđa su mu propali planovi o umirovljenju prije 40. rođendana. Okruglu brojku je DC navršio u ožujku, no karijeru je ipak još malo produžio. Vjeruje da bi to moglo biti samo na dvije borbe, onu koju smatra da treba odraditi i onu koji više nego išta želi. Naravno, radi se o trećoj borbi protiv Jona Jonesa.

“To je ono što želim. Kada se pripremam za borbu protiv Jonesa, osjećam se najkompletnije i najbolje, jer on je takav tip borca. Ako nešto želiš napraviti u potpunosti, onda se moraš vratiti tamo gdje si izgubio. Vjerujte, da to ne napravim, bio bih miran. No, ja sam toliko kompetitivan tip. Ukoliko bude postojala još jedna borba nakon Miočića, želim da to bude Jones”, iskreno je priznao, a onda dodao još nešto o sebi i svom najvećem rivalu:

“Mi ne častimo jedan drugog komplimentima, no mislim da jedan iz drugog izvlačimo ono najbolje. Osim toga, zajedno zarađujemo najviše novca.”

Revanš Cormiera i Miočića na rasporedu je 17. kolovoza i promoviranje je već počelo. Ukoliko vas zanima što je Cormier još rekao u ovom vrlo opsežnom razgovoru, video cijelog gostovanja nalazi se ispod teksta.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI