Cormier: Jonesova je kazna poštena!

UFCIZDVOJENA VIJEST 30.09.2015 09:33h Autor:

Daniel Cormier

Bivši UFC prvak u poluteškoj kategoriji i trenutno suspendirani borac Jon Jones ipak nije završio u zatvoru zbog izazivanja i bijega s mjesta nesreće. Nakon što se izjasnio krivim i zatražio od suda da mu pruži drugu priliku osuđen je na 18 mjeseci uvjetno.

Sud Savezne države New Mexico dao je Jonu Jonesu drugu priliku, a povodom presude oglasila se i najjača svjetska MMA promicija koja je suspendirala borca dok se cijeli postupak ne okonča. Sada kad je sve završili možemo očekivati da bi se bivši prvak uskoro mogao vratiti u borilište te da će dobiti priliku boriti se za pojas koji mu je bio oduzet.

Taj je pojas u ovom trenutku u vlasništvu Daniela Cormirea koji će prvu obranu naslova prvaka imati u noći sa subote na nedjelju 4. listopada kad će mu protivnik biti Alexander Gusatafsson. Uvjetnu kaznu od 18 mjeseci koja je izrečena Jonesu prokomentirao je i Daniel Cormier.

"Kad se taj incident dogodio nije se baš mislilo da će Jon završiti u zatvoru i odsluživati kaznu. Nada je bila da će dobiti neku vrstu kazne za svoje postupke. Sustav postoji s razlogom i svi se moramo složiti da je ovo pošteno.", izjavio je Cormier.

"Jon će sada biti u prilici pomagati djeci i upozoravati ih da ne rade iste pogreške kao on. Nadam se da će postati bolja osoba i da će se vratiti onome što radi najbolje, a to su borbe."

Jedini poraz u profesionalnoj karijeri Cormier je doživio upravo od Jonesa u borbi za naslov koja se dogodila na UFC-u 182.

"Volio bih se boriti protiv Jona. Prvo moram obraniti naslov protiv Gustafssona, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi. No, da. Volio bih se nakon toga boriti protiv Jona Jonesa.", zaključio je Cormier.

PODIJELI

PREPORUČENO

KOMENTARI

POVEZANE VIJESTI